Regija
NOVA BUKOVICA

Veselo druženje bikera nije omela dosadna kiša
Objavljeno 17. kolovoza, 2018.
Ružno vrijeme nije omelo vozače iz svih krajeva Hrvatske da nazoče prvom okupljanju bikera
Na inicijativu bukovačkih entuzijasta Josipa Tandarića, Mate Butija i Igora Kojića, Općina Nova Bukovica u program ovogodišnjeg obilježavanja Dana općine i blagdana Uznesenja Blažene Djevice Marije uvrstila je i prvo druženje s bikerima.
Zbog ružnog vremena i obilne kiše u zakazano vrijeme u utorak u predvečernjim satima nije došlo očekivanih stotinjak bikera, nego samo njih petnaestak. Unatoč tome održan je planirani defile pa su se motociklisti provezli kružno prema Breziku i Miljevcima, a zatim se preko Mikleuša vratili u Novu Bukovicu i kroz Vinogradsku ulicu produžili do Meksika, gdje je nastavljeno druženje.
Budući da se tijekom večeri vrijeme smirilo, u Novoj Bukovici ipak se okupio veliki broj bikera i drugih zaljubljenika u motocikle. Došli su članovi brojnih moto-klubova, Speeda iz Slatine, Zvijeri iz Čađavice, Kumova iz Virovitice, Racinnga iz Našica, Alke iz Špišić Bukovice, Kamikaza iz Donjeg Miholjca, Tsunamija iz Požege, Vještica iz Ogulina. Došli su i Veterani vojne policije, Handžari, te Wanted i Free skupina Pravednik, svi iz Zagreba.
Budući da novobukovački bikeri nemaju vlastiti klub, članovi su drugih klubova. Tako je Josip Tandarić u MK-u Zvijeri Čađavica, Igor Kojić je u MK-u Speed Slatina, a Mato Buti u zagrebačkoj udruzi motorista Veterani vojne policije.
Okrjepu uz čobanac za sve posjetitelje pripremila je novobukovačka Lovačka udruga Jelen, čiji su predstavnici Tomislav Bokorni i Ruda Kološ bili zaduženi za pripremu ove slavonske delicije. Odlična zabava nastavljena je uz nastup rock-benda Rokeri i go-go plesačice. Organizatori se nadaju kako će okupljanje bikera postati tradicija.
Petar Žarković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike