Crna kronika
ZAUSTAVILA GA PROMETNA POLICIJA

U autu pištolj, a u kući strojnica
Objavljeno 16. kolovoza, 2018.
VARDARAC/OSIJEK - Od 56-godišnjaka policija je oduzela više komada oružja. Njega su prometni policajc, za upravljačem automobila, zaustavili u ponedjeljak u večernjim satima u baranjskom mjestu Vardarac. U vozilu je pronađena ručna bomba, a u torbici vozača pronađen je pištolj s pripadajućim spremnicima i streljivom, za koje nije imao oružni list. Na mjestu pronalaska, policijski pirotehničar preuzeo je bombu.
- Temeljem sudskog naloga obavljena je pretraga doma i drugih prostora koje u Osijeku koristi 56-godišnjak. Pri tome su policajci pronašli te uz potvrdu oduzeli, strojnicu s pripadajućim spremnicima i nekoliko stotina komada streljiva te skraćenu pušku s dvije cijevi. Nadležnim državnim odvjetništvima podnosimo kaznenu prijavu protiv 56-godišnjaka zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te optužni prijedlog - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske. Kazneni zakon za navedeno kazneno djelo predviđa zatvorsku kaznu u trajanju do tri godine.
Da je 56-godišnjak legalno predao oružje, kao što su to učinili građani u Vukovarsko-srijemskoj županiji, ne bi dobio nikakvu kaznu. Naime, osoba u Soljanima predala je jednu, a u Svinjarevcima dvije bombe. Bombe je policijski pirotehničar pohranio u skladište PU vukovarsko-srijemske do uništenja. Iz policije savjetuju građane da slijede dobre primjere te da oružje i minsko-eksplozivne tvari koje nezakonito posjeduju dragovoljno predaju policiji.
- Preventivna kampanja prikupljanja oružja i minsko-eksplozivnih sredstava „Manje oružja-manje tragedija“ i dalje traje, a podrazumijeva vremenski neograničeno preuzimanje oružja i ostalih ubojitih sredstava, bez zakonskih sankcija. Dakle, u bilo koje doba dana građani se mogu obratiti policiji i obavijestiti ih o namjeri dragovoljne predaje oružja. Posebno želimo naglasiti građanima da oružje i minsko-eksplozivna sredstva ne donose osobno u prostorije policije, kako zbog nestručnog rukovanja ne bi došlo do neželjenog aktiviranja i ozlijeđivanja osoba. Na kućnu adresu doći će posebno osposobljeni policajci, u vozilu bez policijskih oznaka, u civilnoj odjeći te uz potvrdu, preuzeti nezakonito oružje i minsko-eksplozivne tvari - pozivaju iz PU vukovarsko-srijemske. S.Lacić
Možda ste propustili...

INTERVENCIJA VATROGASACA U ALJMAŠU

Požar na pomoćnoj zgradi župnog ureda

GODINU I POL NAKON PLJAČKE

Uhićen pljačkaš 6 milijuna kuna

Najčitanije iz rubrike