Tehno
DIGITALNI STUDIJI

Algebra preuzela vodstvo na rang-listi privatnih veleučilišta
Objavljeno 17. kolovoza, 2018.
U novu će akademsku godinu, sudeći prema rezultatima upisa na ljetnom upisnom roku i iskazanim trendovima, Visoko učilište Algebra prvi put ući s više od 300 upisanih brucoša na svojim digitalnim studijima: na studij digitalnog marketinga upisano je 10 posto više studenata, a na studije primijenjenog računarstva ukupno 30 posto više studenata nego prilikom upisa u prošlu akademsku godinu. Dosad je upisano 220 studenata, što je 25 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, pri čemu je vidljiv naročito velik porast interesa za studijem programskog inženjerstva – čak 41 posto – što pokazuje kako studenti prepoznaju razvoj softvera kao jednu od najatraktivnijih, ali i sa strane poslodavaca najtraženijih karijera na tržištu rada. Porastu doprinose i studenti upisani na novi studij dizajna – riječ je o digitalno prilagođenom studiju koji započinje ove školske godine u Algebri, a nakon integracije Visoke škole tržišnih komunikacija "Agora".
Budući da su prijave maturanata, budućih studenata, za jesenski upisni rok već otvorene, prepoznaju se i trendovi – ponajveći je interes za upisom na jesenskom upisnom roku prijelaznika s drugih studija i srodnih fakulteta, a primjetan je i veći interes studenata za upisom digitalnog marketinga i multimedijskog računarstva.
Sklonost maturanata prema modernim digitalnim studijima vidljiva je i kroz službene podatke Agencije za znanost i visoko obrazovanje, čiji Središnji prijavni ured upravlja portalom postani-student.hr, kroz koji maturanti biraju fakultete i studije rangirajući ih prema osobnom interesu. Visoko učilište Algebra ove se godine može pohvaliti kako je postalo najbolje rangirana institucija među svim privatnim veleučilištima i visokim školama u Hrvatskoj, a prema prvom prioritetu upisa.
Jasminka Knežević
Najčitanije iz rubrike