Regija
25 GODINA BRAKA

Zdravko za srebrni pir iznenadio suprugu velikom proslavom
Objavljeno 16. kolovoza, 2018.
On je zbog posla ostao u Švicarskoj, a Sonja je s djecom došla u Hrvatsku
BELJEVINA - Zdravko i Sonja Gorupec, koji žive u Zürichu a godišnji odmor provode u obiteljskoj kući u Beljevini pokraj Đurđenovca, punih su 25 godina u mirnoj bračnoj luci.

Uzeo stvar u svoje ruke

Godišnjice su do sada obilježavali večerom u intimnom krugu. No, taj važan datum ove godine obilježili su dirljivom velikom proslavom za koju Sonja nije znala! Naime, Zdravko je zbog posla ostao u Švicarskoj, a Sonja je s djecom došla na odmor u Hrvatsku. Tjedan dana provela je u kući u Beljevini, a onda je otputovala s kćerkom Michelle na ljetovanje na Dugi otok. Sin Mihael ostao je kod kuće obavljajući vodoinstalaterske poslove u potkrovlju kuće koje preuređuje za stambeni prostor.
Kada je Sonja supruga obavijestila da nakon dolaska s mora ide na večeru kod rođakinje, Zdravko je odlučio uzeti stvari u svoje ruke i sve je okrenuo. Smislio je genijalan plan da suprugu iznenadi proslavom godišnjice braka. Zadatak da iznenađenje pripremi, kaže Zdravko, dao sam sestrični Snježani koja se majstorski potrudila i organizirala nezaboravnu srebrnu zabavu.
- Nakon što me jedne večeri s mora supruga nazvala i rekla da ide kod Snježane, moje sestrične, na večeru, sam sebi sam rekao: Zdravko, ovo ti je šansa za dobro iznenađenje i da suprugu razveseliš za godišnjicu braka. Odmah sam nazvao sestričnu da joj kažem da će to biti moja večer iznenađenja za Sonju, ali ćemo pozvati rodbinu, prijatelje i susjede. Naravno, Snježana je pristala te sam ju zamolio da sve organizira, jer nisam bio siguran kada ću doći iz Švicarske. Svoj plan sam obrazložio i ‘gazdi‘ koji je pokazao razumijevanje te mi je dao slobodne dane, tako da sam došao dva dana prije proslave. Snježani, koja je sve organizirala, moram odati priznanje za trud – kazao je 49-godišnji Zdravko.
Pravi šok

Proslava koja je bila prava gozba, uz janjetinu, odojka, salate, kolače i torte, održana je na imanju OPG-a Danice Jović u Gornjoj Pištani pokraj Orahovice. Okupila se najbliža rodbina i prijatelji, a na proslavu je stigao i Zdravkov bratić Dražen Svečnjak sa suprugom i djecom koji živi u Bruxellesu.
Sonja, koja je u pratnji Zdravkove rođakinje Suzane stigla na proslavu, ostala je iznenađena kada je vidjela puno automobila na imanju. A onda je uslijedio pravi šok dok se penjala stepenicama do velike ljetne terase. Zdravko, koji se skrivao iza šanka, dolazi s buketom ruža i staje pred nju. Vidljivo uzbuđena Sonja nije mogla vjerovati što ju je snašlo. Ostala je bez riječi i nevjerojatnom brzinom poletjela u zagrljaj svog dragog.
- Vidjevši puno automobila i ljude na terasi, pomislila sam prvo da Snježana želi nešto rodbini i prijateljima najaviti. Ubrzo su počeli svirati i tamburaši. Ništa mi nije bilo jasno. Pogledavala sam Suzanu, a ona je samo slijegala ramenima. Gledala sam začuđeno sve te okupljene ljude. No, kada sam ugledala Zdravka kako ide od šanka, noge su mi počele klecati, a suze navirati. Ostala sam bez riječi - rekla je 46-godišnja Sonja.
Iako se većina muškaraca nađe pred problemom kad počne razmišljati o idealnom poklonu za svoju bolju polovicu, Zdravko se i ovaj put pokazao kao kreativan i divan suprug. Suprugu Sonju iznenadio je prekrasnom srebrnom ogrlicom i narukvicom.
Zdravko i Sonja upoznali su se na jednoj zabavi u Velimirovcu 1992. godine, a vjenčali se nakon deset mjeseci veze.
- Nismo imali mobitele. Slali smo si pisma. Pošaljem pismo i čekam tjedan dana - prisjetio se Zdravko.
Vjenčali su se 11. kolovoza 1993. u Našicama, a 30. travnja 1994. godine priredili su veliku svatovsku proslavu u Beljevini. Žive i rade u Švicarskoj - Sonja kao asistentica u operacijskoj dvorani u bolnici, a Zdravko kao vozač kamiona. Život koji su izgradili nastao je zahvaljujući zajedničkom trudu, toleranciji i razgovoru. Za uspješan brak imaju vrlo jednostavan savjet – Sonja kaže da je najvažnije razumijevanje i komunikacija, a Zdravko praštanje i popuštanje.
- Uvijek mora postojati jedna osoba koja će popustiti, koja će povući i prekinuti svađu. Nakon nekoliko dana opet sve bude normalno - zaključuju supružnici Gorupec. Srebrni slavljenici dodaju da prvotni zanos prođe, ali odanost, razumijevanje i ljubav ostaju.
Snježana Fridl
25

godina Sonja i Zdravko Gorupec u mirnoj su bračnoj luci. Vjenčali su se 11. kolovoza 1993.
Suprugu iznenađenje za 50. rođendan
Sonja oduševljeno kaže kako će iznenađenje pamtiti cijelu život. "Nisam očekivala ništa jer sam znala da je u Švicarskoj. Bila sam tužna jer se javio tek kasno poslijepodne i čestitao obljetnicu", rekla je Sonja, koja je tri sata kasnije doživjela jedno od najljepših iznenađenja u svom životu. Najavila je da će ona suprugu za njegov 50. rođendan iduće godine prirediti iznenađenje u Švicarskoj, a na koje je pozvana i najbliža rodbina iz Hrvatske.
Možda ste propustili...

VEĆINI RADNIKA ISPLAĆENA JE USKRSNICA

Belomanastirske uskrsnice od 150 do tisuću kuna

“RODITELJI NA ZADATKU” U SLATINI

Pomoć u odgoju djece

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana