Sport
LIGA EUROPSKIH PRVAKINJA

Osječanke se dostojno oprostile od Europe
Objavljeno 13. kolovoza, 2018.
Remijem s favoriziranim Norvežankama "zečice" zaključile ovogodišnju europsku misiju, koju će nastaviti jučerašnje suparnice

Premda početak susreta nije slutio na dobro, kako je vrijeme odmicalo, Osječanke su djelovale sve bolje i na kraju propustile poraziti favorizirani norveški sastav, koji je remijem osvojio prvo mjesto u skupini i plasman među 32 najbolje ekipe Staroga kontinenta.


Nakon nekoliko sekundi igre osječka jučerašnja stoperka Balog loše je intervenirala na rubu svoga šesnaesterca dodavši loptu Abrahamsen, koja ju je udesno proslijedila do Enganamouit, čiji je oštar udarac završio preko grede. Ista je norveška napadačica pokušala i sedam minuta poslije, s identične udaljenosti, ali je taj obećavajući udarac neutralizirao "plavi" blok.

Joščak poništila Abrahamsen

U 12. minuti gošće su imale do tada najbolju prigodu, nakon što je zdesna pred vrata centrirala Enganamouti, a loptu glavom preko grede poslala Abramhansen. Dvije minute poslije iz desnog je kuta ubacila Dahl na drugu osječku vratnicu, gdje se našla Abramhansen i glavom pucala preko gola. Minutu potom ta je igračica uspjela svladati Žigante iz blizine joj zdesna oštro šutiravši kroz noge nakon Luanina centaršuta iz lijevog kuta i prolaska lopte na posve drugu stranu - 0:1. Zatim se igra primirila i bila nakratko prekinuta kako bi se igračice osvježile zbog sparnog vremena. U 39. minuti, pri prvom ozbiljnijem prelasku na norvešku polovinu terena, Osječanke su izjednačile. Kapetanica Baban je dubinskom loptom na lijevoj strani uposlila utrčalu Joščak, koja je poluvisokim udarcem svladalu vratarku Johansen kada je izbila ispred nje - 1:1. Domaće su ponovno opasno živjele u 44. minuti, kada je Žigante kratko izboksala ubacivanje Dahl zdesna, a lopte se, na desetak metara, dokopala tamnoputa Duda i škaricama ju poslala pokraj lijeve vratnice, izmamivši pljesak gledatelja. Slično kao na drugoj, lijevoj, strani Šalek, koja je s ruba 16-erca dobro šutirala u suprotni donji kut, a na putu se ispriječio "crveni" blok Norvežanki.

Vodile do 82.


U trećoj minuti nastavka norveška je ekipa stvorila stopostotnu prigodu nakon akcije slijeva, odakle je Jesendal na 16-ercu pronašla Dudu, koja je udesno dodala Abramhansen, čiji je udarac otišao preko grede blago je liznuvši. Na isteku iste minute prigodu su imale i Osječanke akcijom po desnoj strani, odakle je Joščak vratila do Baban, a ona lobom u 16-ercu pronašla Lojnu, čiji je prizemni udarac u bliži kut vratarka Johansen nogom obranila. Sljedećih osam minuta igralo se između 16-eraca, a zatim se s 25 metara na udarac odlučila Luana i za malo promašila desni gornji kut osječkih vrata. Četiri minute poslije Maltašić i Šalek probile su lijevi bok, a potonja je s 15 metara prizemnim udarcem pogodila suprotni kut - 2:1. Norvežanke su zatim pritisnule i u 65. minuti imale stopostotnu prigodu za izjednačenje, koju je slijeva inicirala Jesendal u 16-ercu pronašavši Enganamouti, čiji je udarac iz blizine Žigante obranila, a u nastavku akcije Dudin udarac s desetak metara zaustavio je "plavi" blok. Lopta je otišla u korner, koji je slijeva izvela Luana na drugu vratnicu, gdje je skočila Duda i glavom ciljala u bliži kut, kamo se bacila Žigante i spriječila pogodak. Unatoč boravku pred osječkim 16-ercem punih deset minuta gošće ga nisu ugrozile. Tada je Dahl ubacila iz desnog kuta, a Nevrkla loptu izbila s gol-crte, ali samo do Dude, čiji je udarac glavom iz prazne mreže izbila Bulut. U 82. minuti napori gošći ipak su urodili plodom zahvaljujući Luani, koja se s 25 metara, polulijevo, odlučila na udarac i pogodila suprotni gornji kut - 2:2. Zatim se igra preselila pred gostujuća vrata, koja su čudom ostala sačuvana u četvrtoj i posljednjoj minuti sudačke nadoknade vremena, kada Radeljić pa potom Balog nisu uspjele ugurati loptu u mrežu nakon što je iz desnog kuta ubacila Andrlić.
Dražen Lekšan
OSIJEK 2(1)

AVALDSNES 2(1)

OSIJEK - Stadion Gradski vrt. Vrijeme: sunčano, vruće. Teren: odličan. Gledatelja: 200. Sutkinja: Cheryl Foster (Wales) 6,5. Strijelci: 0:1 Abrahamsen (18), 1:1 Joščak (39), 2:1 Šalek (60), 2:2 Luana (82). Žuti kartoni: Balog, Maltašić (Osijek), Luana i Abrahamsen (Avaldsnes) Crvenih kartona nije bilo.

OSIJEK: Žigante 7, Bulut 6, Nevrkla 6,5, Balog 7, Radeljić 6, Baban 7, Maltašić 6,5 (od 77. Culek -), Lojna 6, Joščak 7, Šalek 7 (od 84. Balić -), Andrlić 6

AVALDSNES: Johansen 6,5, Utvik 6, Waldus 6,5, Cho 6, Dahl 6,5, Tvedten 6, Luana 7,5, Jasendal 6,5 (od 80. Fields -), Abramhsen 7, Duda 7,5, Enganamouit 7 (od 67. Pedersen 6)

IGRAČICA UTAKMICE: PAIXAO LUANA (AVALDSNES)
1. kolo: Avaldsnes - Sporting 3:2, Osijek - Dragon 2014 13:0

2. kolo: Dragon 2014 - Avaldsnes 0:3, Osijek - Sporting 0:3

3. kolo: Osijek - Avaldsnes 2:2, Dragon 2014 - Sporting 0:4

Tablica

1.Avaldsnes**3**2**1**0**8:2**7

2.Sporting**3**2**0**1**9:3**6

3.Osijek**3**1**1**1**15:5**4

4.Dragon 2014**3**0**0**3**0:20**0
Možda ste propustili...

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

JEDINSTVENA KADETSKA KOŠARKAŠKA LIGA

Subotnja predigra prigoda za popravni

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

Najčitanije iz rubrike