Sport
VEČERAS UZVRATNI SUSRET 3. PRETKOLA LIGE PRVAKA

Bjelica: Rođeni sam Osječanin i zato mogu autoritativno voditi Dinamo
Objavljeno 14. kolovoza, 2018.
Večeras (20 sati) nogometaši Dinama na Maksimiru igraju uzvratni susret 3. pretkola Lige prvaka. U prvom susretu, na gostovanju u kazahstankoj Astani kod istoimenog suparnika, stekli su veliku prednost od 2:0. U toj utakmici briljirao je mladi Dinamov Katalonac Dani Olmo, koji je zajedno s trenerom Dinama Nenadom Bjelicom stigao na presicu dan uoči uzvrata s Astanom.
- Bili smo dobri cijelog tjedna na treningu. Odigrali smo dobru utakmicu u Astani. Odigrao sam dobro, ali, naravno, nisam mogao sam. Cijela momčad je pomogla. Imamo dobre rezultate, ali ne smijemo misliti da je gotovo. Astana je dobra momčad, ali mi vjerujemo u sebe i idemo dobiti - rekao je Dani Olmo, koji tvrdi kako u momčadi vlada dobra atmosfera.
Sličnog je mišljenja i trener Dinama.
- Pozitivna je situacija u momčadi, iza nas su dvije dobre utakmice, dvije pobjede, gdje smo praktički igrali s dvije postave u dvije utakmice. To nam daje vjeru da možemo doći do cilja u ovoj sezoni. Igrači su spremni za utakmicu, znamo da nas očekuje još puno posla u 90 minuta, svjesni smo jačine suparnika i bit ćemo od prve do posljednje minute koncentrirani i agresivni kao i u Astani - počeo je trener Dinama, koji će na raspolaganju imati sve igrače koje je imao u Astani.
I on je nahvalio svoga mladog Španjolca.
- Olmo zaslužuje sve pohvale, to je moje realno razmišljanje. On je izvrstan dečko, a to je njegova najveća kvaliteta. Je li on najbolji igrač kojeg sam trenirao? Mogao bi biti, jedan je od njih ili čak najbolji. U Dinamu ima jako puno dobrih igrača, ali ovo je kao grupa daleko najbolja momčad koju sam trenirao.
Susreo se Bjelica s čudnim pitanjem kazahstanskih novinara. Čini se kako su neke stvari načuli, ali očito im nije do kraja jasna situacija i odnosi u hrvatskom nogometu. Tako su upitali Bjelicu može li imati dovoljni autoritet u svlačionici Dinama premda je rođeni Osječanin.
- Dok trener ima rezultat, sve je pozitivno u nogometu, kad nema rezultata, onda je negativno. Neovisno o tome u kojem ste gradu rođeni ili za koji ste klub igrali. Jako sam ponosan da sam trener Dinama, pripremao sam se 376 utakmica za Dinamo! Deset godina! Imam određeno iskustvo, radim već u četvrtoj zemlji. I nikakvih nema problema što sam iz Osijeka. Dobro se osjećam u Zagrebu, svi su me lijepo primili, i drago mi je što su mi dali veliku odgovornost i da to vratim svojim radom. To je i odgovor na drugo pitanje o autoritetu. Već sam bio u Ligi prvaka kao trener, i sa slabijom momčadi od Dinama protiv jačih momčadi odigrali smo dobro. Spalletti me sa Zenitom nije pobijedio u dvije utakmice. Smatram da imam dovoljno znanja da vodim ove dečke - rekao je Bjelica. koji nije želio otkriti tko će biti na vratima premda to već zna, ali želi prvo to reći Zagorcu i(li) Livakoviću. K.Lacković
Parovi 3. pretkola Lige prvaka
Dynamo (K) - Slavia Prag (1:1), BATE Borisov - Qarabag (1:0), Spartak Moskva - PAOK (2:3), Fenerbahče - Benfica (0:1), Vidi - Malmö (1:1), Dinamo (Z) - Astana (2:0), AEK - Celtic (1:1), Shkendija - RB Salzburg (0:3), Ajax - Standard Liege (2:2), Spartak Trnava - Crvena zvezda (1:1). U zagradi su rezultati prvih utakmica.
Nenad Bjelica

trener Dinama

Dok trener ima rezultat, sve je pozitivno u nogometu, kad nema rezultata, onda je negativno. Neovisno o tome u kojem ste gradu rođeni ili za koji ste klub igrali. Pripremao sam se 376 utakmica za Dinamo. Deset godina.
Možda ste propustili...

POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA ODBOJKAŠE

Mursaši nemaju namjeru večeras zaključiti sezonu

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

Najčitanije iz rubrike