Osijek
ČAMAC U DRAVI

Uklonit će se olupina kod "Želje"
Objavljeno 13. kolovoza, 2018.
Nedavnom reportažom s dravskih kupališta uvjerili smo se u sve njihove ljepote. I dok se na Pampasu, u Podravlju, pokraj Neptuna pa čak i pokraj Bastiona kupači bezbrižno mogu kupati, pokraj Želje idilu umanjuje činjenica da je nedaleko od obale potonuo čamac, odnosno ponton. Iako je vodostaj nizak, čamac nije moguće uočiti, no zato nije isključeno da bi se netko mogao ozlijediti. Dobro je to zapazio dugogodišnji posjetitelj "Želje" Robert Jakšić koji je pozvao odgovorne da čamac izvuku na površinu.
- Ne nalazi se daleko od obale, a ovdje je dosta kupača. Pravo je čudo što se još nitko nije povrijedio pa da se to ne bi dogodilo, smatram da bi bilo dobro izvući taj čamac i omogućiti nesmetano plivanje. Drava je niska i opasnost od ozljeda time je veća – upozorio je Jakšić. Zanimljivo je da brojni kupači ondje ni ne znaju što im je pod nogama i pravo je čudo, dakako i sreća, što još uvijek nitko nije nastradao. Naime, čamac je navodno u vodi samo nekoliko metara udaljen od obale.
Iako je čamac ondje u vodi godinama, Marku Bagariću, predsjedniku GČ "Donji grad" naše je upozorenje bio prvi glas. Unatoč tome što je na godišnjem odmoru, Bagarić je odmah reagirao i rekao kako će se zauzeti da se to učini što prije.
- Apsolutno se slažem s tim da taj čamac, ponton ili što god treba ukloniti iz Drave kako ne bi bio prijetnja kupačima. Savjetujem onima koji se ondje kupaju ili bilo kome tko smatra da čamac treba ukloniti neka napišu zahtjev našoj GČ "Donji grad". Već u ponedjeljak kad dođem na posao zauzet ću se kod Hrvatskih voda da se poduzme sve kako bi kupači bili sigurni – poručio je predsjednik GČ "Donji grad".
Iako smo željeli kontaktirati i Hrvatske vode, na naš poziv nitko se nije javljao na telefon. No, sudeći prema obećanju Marka Bagarića, ovaj dugogodišnji problem mogao bi uskoro biti riješen i to na zadovoljstvo brojnih kupača kojima je mjesto pokraj Želje omiljeno mjesto gdje provode sparne ljetne mjesece. M. Mihelić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana