Osijek
AIESEC-OVI STUDENTI NA RAZMJENI ORGANIZIRALI HUMANITARNU TOMBOLU

Uz dobru zabavu prikupljeno 1200 kuna
Objavljeno 13. kolovoza, 2018.

Petero studenata iz inozemstva proteklih je šest tjedana sudjelovalo u projektu "SMART" koji je organizirala osječka podružnica međunarodne udruge AIESEC. Riječ je o Tomassu Zampieriju iz Italije, Sanderu van Lith iz Nizozemske, Daisy Zhou iz Kanade, Andrei Prieto iz Španjolske i Bouchri Daoudi iz Švicarske.


Oni su kroz upoznavanje Hrvatske i Osijeka svoj ugodan boravak u srcu Slavonije odlučili iskoristiti na izrazito koristan način, i to organizacijom specifičnog, neformalnog humanitarnog događaja pod nazivom "Srca za djecu". Tako su još od 4. srpnja svoje snage upregnuli u promociju tog humanitarnog događaja kako bi naposljetku skupili što više financijskih sredstava za Centar za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek, kao i za izrazito aktivnu udrugu za rad s mladima Breza.
- Događaj smo realizirali u prekrasnom dvorištu caffe bara Peppermint, gdje smo proteklog nedjeljnog poslijepodneva privukli zaista značajan broj ljudi, s obzirom na nepodnošljive ljetne vrućine i sezonu godišnjih odmora. Na humanitarnoj tomboli i zabavnom glazbenom bingu tako je sudjelovalo pedesetak ljudi, s čijim smo donacijama na kraju uspjeli prikupiti čak 1200 kuna za organizacije s kojima AIESEC često surađuje – otkrila je Nataša Brocić, voditeljica za dolazne razmjene osječkog AIESEC-a, ističući kako je cijeli događaj prošao u odličnom raspoloženju kojim su Osječani pokazali svoje veliko srce. Kupnjom karte od simboličnih 10 kuna, svi zainteresirani mogli su sudjelovati u zabavnom programu koji su osmislili upravo maštoviti studenti na razmjeni. Kroz improvizirani glazbeni bingo gošća iz Španjolske posjetiteljima je tako demonstrirala osnove salse, a da tombola ne bi prošla u formalnom tonu pobrinuli su se sponozori s vrijednim nagradama. Naime, sudionici su mogli osvojiti konzumaciju salate ili palačinki, pedikuru i manikuru, dok su najsretniji osvojili putovanje u Tuzlu početkom rujna.
- Svi prikupljeni prihodi donirat će se djeci koja vrijeme provode upravo u Centru za nestalu i zlostavljanu djecu i udruzi Breza, gdje uvijek pronalaze utočište i spas od ponekad teških životnih uvjeta. Stoga smo iznimno zadovoljni što su nas podržali i predstavnici tih organizacija koji su znali cijeniti sav trud naših studenata na razmjeni – zaključila je voditeljica Brocić, napominjući kako se ugodno druženje i zabava naposljetku nastavilo sve do večernjih sati.
Marko Mandić
Sav prihod donirat će se djeci koja vrijeme provode u Centru za nestalu i zlostavljanu djecu i udruzi Breza
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike