Osijek
DONACIJA LEDE RIJECI LJUBAVI

Podijeljen sladoled potrebitima
Objavljeno 14. kolovoza, 2018.
U Humanitarnoj udruzi Rijeka ljubavi jučer je podijeljena donacija koja je stigla baš u pravi tren da se korisnici socijalne samoposluge rashlade na ovim vrućinama.
Štefica Čučak, predsjednica te humanitarne udruge, kaže kako im je zagrebački Ledo poslao na tisuće sladoleda korneta za obitelji u socijalnoj potrebi na čemu im i Rijeka ljubavi i njihovi korisnici zahvaljuju.
Sladoled se na kutije dijelio odmah iz kamiona hladnjače kako se ne bi otopio dok traje podjela, a gotovo se odmah razgrabio. Štefica Čučak podsjeća kako donacije stižu, ali smatra da je strašno što se hrana bez isteka roka iz Osijeka prvo vraća bespotrebno u Zagreb pa tek onda nazad u Osijek.
- I to je upitno, jer koliko sam se raspitala, a znam mnoge iz humanitarnih organizacija s kojima sam razgovarala, neki se slikaju da su donatori, a zapravo ne znam gdje ta hrana i donacija onda završi. Kod nas sigurno ne. To što se prvo namirnice pred istekom roka vraćaju u Zagreb stvara poteškoće jer evo mi kao humanitarna udruga nemamo na raspolaganju novac za plaćanje goriva za kombi, kamion ili neko drugo prijevozno sredstvo, da odemo po donaciju i dovezemo u Osijek gdje je naših korisnika više od 3500 u više od 1000 obitelji i kojima je 680 djece - kaže Štefica Čučak. D.Pejić
Možda ste propustili...

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

Najčitanije iz rubrike