Crna kronika
U PROMETU POD JAČIM UTJECAJEM ALKOHOLA

Sletio u kanal, trojica ozlijeđeni
Objavljeno 14. kolovoza, 2018.
GUNDINCI - Tri osobe ozlijeđene su u prometnoj nesreći koju je izazvao pijani vozač u subotu oko 5.50 sati u Gundincima.
Nesreću je izazvao 20-godišnjak koji je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad upravljačem i sletio automobilom u kanal. Policajci su mu alkotestom očitali koncentraciju alkohola u iznosu od 1.11 promila. Alkoholizirani vozač je u ovoj prometnoj nesreći teško ozlijeđen, dok su putnici u dobi 18 i 19 ozlijeđeni lakše. Svi su nakon ukazane liječničke pomoći, u bolnici u Slavonskom Brodu, pušteni kući.
Dan ranije, u petak oko 20.25 na cesti između mjesta Kutjeva i Vetova, kod skretanja za mjesto Venje, na raskrižju lokalne i županijske ceste, prometnu je nesreću izazvao pijani 46-godišnjak. Vozač, koji je imao 1,84 promila alkohola u krvi, upravljao je Audijem, švicarskih registracijskih oznaka te oduzeo prednost prolaska 28-godišnjem vozaču Volkswagena, s požeškim tablicama, koji se kretao cestom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska. Protiv 46-godišnjeg vozača slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja oduzimanja prednosti prolaska i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.
U subotu i nedjelju dva su vozača odvedena na triježnjenje.
U Lipiku, u subotu oko 2.45, prometni su policajci zaustavili Volkswagen, daruvarskih registracija, kojim je upravljao 44-godišnjak pod vidljivim utjecajem alkohola. Vozač je odbio alkotest. U nedjelju, nešto iza ponoći, u Badljevini je zaustavljen drugi Volkswagen kojim je upravljao 55-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,79 promila. Policajci su procijenili da će obojica nastaviti vožnju u pijanom stanju te su ih smjestili u posebnu prostoriju policije dok se ne otrijezne. Protiv vozača slijedi prekršajni nalog.
U Virovitičko-podravskoj županiji, tijekom protekloga tjedna, utvrđeno je 513 prekršaja, od kojih se 20 odnosilo na upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanje alkotestiranja.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu, od 2.87 promila, utvrđena je u nadzoru prometa u utorak u 8.20 u Slatini kod 39-godišnjeg biciklista. Na tom je području uhićeni pijani vozač vozio bez položenog vozačkog ispita. Tri prometne nesreće izazvali su vozači automobila upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola. S.Lacić
Možda ste propustili...

SEDAM PROMETNIH NESREĆA S OZLIJEĐENIMA

Policija poziva na oprez, i dva djeteta ozlijeđena u sudarima

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti

Najčitanije iz rubrike