Sport
VRATILI SE SVJETSKI PRVACI

Nismo ovo očekivali, iskoristili smo priliku
Objavljeno 12. kolovoza, 2018.
Ovo ljeto Zadar slavi sportske uspjehe. Nakon srebrnih Vatrenih stižu i zlatni jedriličari. Braću Šimu i Mihovila Fantelu, koji su na Svjetskom jedriličarskom prvenstvu u Aarhusu osvojili zlatnu medalju u klasi 49er, prvi doček priređen je u splitskoj zračnoj luci nakon povratka u domovinu.
- Ne mogu reći da smo očekivali ovakav uspjeh, ali nam se otvorila prilika koju smo iskoristili. Konkurencija nas je respektirala do neke razine kada smo došli u ovu klasu, ali nakon osvajanja titule svjetskog prvaka taj će respekt biti mnogo veći. Kako se približavaju Olimpijske igre u Tokiju sigurno će nas još više respektirati - kazao je Šime Fantela, rekavši kako je prvi cilj njega i brata Mihovila bio plasirati se među prvih deset i tako ostvariti olimpijsku normu.
- Ali, onda proradi onaj duh! Drugi dan skočili smo na prvo mjesto i onda smo rekli - ovo je prilika koja se ne propušta - objasnio je Šime Fantela.
Mihovil je naglasio kako mu je najsretniji dan na Svjetskom prvenstvu bio drugi dan, kada se probio na prvo mjesto.
- Taktika je bila čuvati se Nijemaca koji su bili jedini konkurenti za zlato. Oni su pratili naše kretanje i samim tim olakšali nam posao.
Mihovil je za Šimu rekao kako je dobar učitelj, a Šime je za Mihovila rekao kako je dobar učenik u klasi 49er koju zajedno treniraju zadnjih godinu i pol dana.
- Ponosan sam na Mihovila, on ranije nije nastupao u dvojcu, ali u zadnjih godinu i pol dan napravio je golem iskorak - kazao je Šime o bratu Mihovilu kojem je ovo prva svjetska medalja. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike