Mozaik
OPEN AIR FESTIVAL GLAZBE 50-IH & 60-IH GODINA

Hang Loose Rockabilly festival rasplesao Vinkovčane
Objavljeno 13. kolovoza, 2018.
http://www.glas-slavonije.hr/galerija/624/2-Hang-Loose-Rockabilly-festival-u-Vinkovcima/1

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

 

Kultno okupljalište mladih, nadaleko poznati vinkovački ugostiteljski objekt Hang Loose, i Udruga mladih XO-VK potpisuju odličnu organizaciju 2. Hang Loose Rockabilly festivala održanog u dvorištu vinkovačke Gimnazije.


Kad govorimo o samom Hang Loose Rockabilly festivalu, bio je to open air festival glazbe 50-ih & 60-ih godina, plesnjaka i pin-up djevojaka. Prvo ste na samom igralištu mogli vidjeti velik broj šarenih štandova, s ponudom za svakog ponešto, a u drugom dijelu sportskog igrališta za sve željne odličnih tetovaža bio je tu Slaven Kustura Hellboy Tattoo iz Županje, koji je tetovirao u T2 kombiju.
Za one malo hrabrije bili su tu frizerski salon Dlaka22 (Pin up djevojke) i Barbershop Španić (Krešimir Španić), koji su bili dežurni za frizure, make-up & brijanje, gdje smo vidjeli jako mnogo posjetitelja svih generacija od djece do osoba treće životne dobi.
Ono što se moglo primijeti na svakom koraku, bile su muške i ženske frizure u rockabilly stilu, uz nezaobilaznu mašnu kod djevojaka, tako da je sve bilo u šarenom tonu i znaku rockabillyja, kako to bude na tim festivalima, a zasigurno daje posebnu notu ukupnom dojmu.
U drugom dijelu Hang Loose Rockabilly festivala na red su došli koncerti, koji su rasplesali igralište vinkovačke Gimnazije, a za one koji nisu znali korake, tu su bili plesači iz plesne škole Back to Swing.
Odlično ispunjeno igralište vinkovačke Gimnazije pljeskom je nagradilo sve izvođače, a to su bili Dynamite Dudes (Mađarska), koji su izveli pravi spektakl na svom koncertu, gdje je zapaljen kontrabas, a uz njih odličnu svirku za sve generacije održali su Moonshine Alligators (Srbija), Naked Truckers (Mađarska), DJ Bronco (Zagreb), DJ Wanderer (Slovenija), Joe & his Rhythm Boys (Slovenija), B & the Bops (Zagreb), DJ McFly te Miss Stacey‘s Cabaret Show.
Najmlađi su imali kutak za sebe, a tu su bile društvene igre poput twistera, gumi-gumija i hulahopa. U izložbenom dijelu festivala bilo je raznih krpica i retrostvari: Kerefeke, Kich Sapunich, Elastic Heart, Vintage optika Marko te mnogi drugi, a SentiMental Bikes ove je godine pravio unikatni retrobicikl za festivalsku tombolu.
Ove je godine na festivalu bila i Udruga osoba s invaliditetom “Bubamara” Vinkovci, zadužena za frapee i milkshakeove, te vinkovačko Valens pivo, Dizdar vino i Ljutoteka sa svojim ljutim umacima.
Prema riječima Ane Vukoje iz Hang Loosea, koja je uz supruga Matiju uložila mnogo truda, želje i volje da se u Vinkovcima napravi nešto dobro, nešto za sve generacije, ove je godine bilo savršeno te uz puno emocija najavljuje treću godinu, kada se očekuje još puno toga, za svakoga ponešto.
Kad je sve utihnulo i koncerti privedeni kraju, Hang Loose i Udruga XO-VK spustili su zastor na drugi Hang Loose Rockabilly festival, o kojem će se još dugo pričati i pisati, jer je to svojom organizacijom zaslužio.
Mario Kokaj
Ana Vukoja

Hang Loose

U Vinkovcima smo napravili nešto dobro, nešto za sve generacije, ove je godine bilo savršeno, iduće očekujemo još puno toga
Nezaobilazna mašna
Ono što se moglo primijeti na svakom koraku, bile su muške i ženske frizure u rockabilly stilu, uz nezaobilaznu mašnu kod djevojaka, tako da je sve bilo u šarenom tonu i znaku rockabillyja, kako to bude na tim festivalima, a zasigurno daje posebnu notu ukupnom dojmu.

U drugom dijelu Hang Loose Rockabilly festivala na red su došli koncerti, koji su rasplesali igralište vinkovačke Gimnazije.
Najčitanije iz rubrike