Mozaik
FINALE IZBORA ZA NAJLJEPŠEG EUROPSKOG HOMOSEKSUALCA

Europski Mr Gay izabran u Poljskoj
Objavljeno 12. kolovoza, 2018.
Finale izbora za najljepšeg europskog homoseksualca održano je u subotu u poljskom gradu Poznanju, na zapadu te katoličke i konzervativne zemlje, u kojoj većina stanovnika ne prihvaća homoseksualnost.
"Nadam se da će nam ovo pomoći u našoj borbi da dobijemo ista prava kao u ostatku Europe", kazao je Pawel Zabilski, organizator događaja.
Nijemac Enrique Doleschy (30) ponio je titulu najljepšeg europskog homoseksualca. Primajući naslov, izrazio je potrebu organiziranja ovakvih događaja, istaknuvši kako je potrebno izvući najbolje iz ljudi i natjerati ih da budu bolji jedni prema drugima.
Poslije tijekom dana održana je i gay parada, u kojoj je sudjelovalo oko 200 ljudi.
"Nije pravedno davati privilegije (osobama iz LGBT zajednice) ili ih podići na razinu obitelji", ustvrdio je Maciej Wiewiorka, militantni pripadnik pokreta za život, koji se protiv manifestaciji.
Istospolni parovi ne mogu se vjenčati ili posvojiti dijete u Poljskoj, jednoj od najpobožnijih europskih zemalja, u kojoj Katolička Crkva i dalje igra ključnu ulogu u društvu.
Istraživanje Instituta CBOS provedeno u Poljskoj 2014., najnovije koje je provedeno o toj temi, pokazalo je da 70 posto ispitanika smatra kako su homoseksualni odnosi neprihvatljivi. H
Možda ste propustili...

MANIFESTACIJA “DJECA SA SELA U KOLU SU VESELA” U VOĆINU

Održavanje dječje smotre najbolji je način da čuvamo svoju folklornu tradiciju

D., ŽELJEZNE PILULE I EXTROFT DIJELIT ĆE POZORNICU S VELIKANIMA

Na INmusic festivalu #16 predstavit će se čak tri izvrsna Superval benda

Najčitanije iz rubrike