Kultura
GISKO JE 2016. PRVI PUT POSTAO HOGWARTS

Hadrović: Ove ćemo godine približiti Hogwarts sudionicima. Doslovce!
Objavljeno 13. kolovoza, 2018.
3. GISKO tjedan Harryja Pottera održava se od 27. kolovoza do 1. rujna, a prijave kreću 20. kolovoza. Požurite!

Već po završetku 2. GISKO tjedna Harryja Pottera počele su neslužbene pripreme za ovogodišnji završetak ljeta i novo izdanje manifestacije koja je prve dvije godine pobudila veliko zanimanje javnosti.

- Potaknuti nezaboravnim iskustvom te odazivom i oduševljenjem posjetitelja odlučili smo nastaviti s "tradicijo m". Tjedan Harryja Pottera kao ideja potekla je iz Gradske knjižnice Zadar i tamošnjih studenata Odjela za informacijske znanosti koju je GISKO - točnije moje kolegice Katarina Marjanović i Ivana Turk - uz dopuštenje idejnih začetnika, preuzela, modificirala te prilagodila mogućnostima, željama i potrebama svojih korisnika - kaže Merien Hadrović, treća članica tima.
GISKO je 2016. prvi put postao Hogwarts, ispunjen dekoracijama koje su ručno izradili djelatnici, a koje asociraju na scene i radnje iz književnog i filmskog serijala, likovnim, kreativnim i športskim aktivnostima usko vezanim uz navedenu tematiku.
- Svake godine nastojimo "nadograditi" izgled našeg Hogwartsa, osmisliti nove, kreativnije aktivnosti i izložbe kako bismo animirali korisnike te intenzivirali afinitet prema ovom, ali i ostalim djelima književnosti. Za Harryja Pottera odlučili smo se zbog više razloga, prije svega publike različitih uzrasta, neiscrpnog izvora ideja i mogućeg razvitka aktivnosti te osobnih afiniteta voditelja radionica - otkriva nam Merien.
Ideje preuzimaju iz knjiga, filmova, raznih kreativnih manifestacija organiziranih diljem svijeta, ali najviše se ponose onima koje su izvorno njihove. Od prethodnih aktivnosti u lijepom sjećanju uvijek ostaju Harry Potter Pictionary koji su posebno kreirale za ovu manifestaciju, zatim potraga za Horkruksima, svojevrsni treasure hunt, tijekom kojeg je optrčan najveći broj kilometara u zgradi knjižnice, pub kviz čija nevjerojatno precizna pitanja, improvizirani metloboj za potrebe kojega su sami izradili sve potrebno za pravu utakmicu.
- Te su aktivnosti posebice drage i sudionicima, pa ih nastojimo zadržati svake godine. Kako uzbuđenje i zainteresiranost ne bi jenjavali i za ovogodišnji smo Tjedan priredili i brojne nove aktivnosti. Nabavili smo društvene igre poput Harry Potter Clueda, Trivial Pursuita, itd. Ove ćemo godine približit Hogwarts sudionicima. Doslovce! - sa smješkom ističe Merien Hadrović, koja je, kao i ostatak tima, zahvalna na velikodušnoj podršci ravnateljice Dubravke Pađen Farkaš, koja im daje slobodu i mogućnosti za organizaciju ovakve manifestacije, ali i brojnim sponzorima koji omogućavaju uređenje prostora i osiguravaju nagrade za polaznike.
Ulaštite svoje čarobne štapiće, uvježbate znanje iz Harry Potter serijala, ponesite najudobnije tenisice, pratite društvene mreže GISKO-a i ne zaboravite prirediti svoja pisma iz Hogwartsa i donijeti ih na peron 9 ¾ dana 27. kolovoza na dobro znanu adresu - poručuju organizatori.
Narcisa Vekić
Možda ste propustili...

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

NAJPOPULARNIJA DRAMA FRANKA WEDEKINDA

“Buđenje proljeća” u Teatru &TD

GALERIJA “ANTUN ULLRICH”

Otvorena izložba Darka Jovanovića

Najčitanije iz rubrike