Regija
NASTAVLJA SE TRAKAVICA O PRODAJI HOTELA DUNAV

Penava: Borim se za dolazak investitora s vizijom
Objavljeno 11. kolovoza, 2018.
Gradonačelnik kaže kako ulicama Vukovara i dijelom medija vladaju paranoja i blato

Vezani članci

TKO KUPUJE VUKOVARSKI HOTEL DUNAV?

Vijest o gradnji Hotela Hilton začudila ali i nasmijala Vukovarce

VUKOVAR - Sjednicom Gradskog vijeća Vukovara dominirala je tema prodaje bivšeg hotela Dunav, pa su pitanja vezana uz potencijalnog investitora i njegove namjere bila dio aktualnoga sata.
Goran Bošnjak (SDP), osvrnuvši se na informacije koje su se pojavile u medijima kako će investitori iz Švicarske na mjestu devastiranoga objekta graditi zgradu od 37 katova, upitao je gradonačelnika Ivana Penavu je li provjerio s građevinskom strukom može li se na toj lokaciji graditi takva nekretnina ili neka koja bi bila bar duplo veća od sadašnje. Zanimalo ga je i hoće li se u natječaju za prodaju definirati njegova buduća namjena.
- Poduzeli smo sve potrebne predradnje. Odjel za upravljanje gradskom imovinom vodio je brigu o uvjetima za obnovu postojećeg ili gradnju novog objekta i o namjeni same čestice, što je definirano i urbanističkim aktima različitih razina - odgovorio je Penava.
Bošnjakova stranačka kolegica Biljana Gaća, navela je kako su isti investitori, u listopadu prošle godine, najavili megalomanski projekt u Varaždinu, no od tada se ništa nije dogodilo.
- Ne želim vjerovati da ste toliko naivni da mislite da je Vukovaru u ovom trenutku neophodna građevina od 37 katova s uredima, poslovnim prostorima i luksuznim hotelom - rekla je Gaća.
Gradonačelnik je naglasio kako bi volio da u Vukovaru niknu desetci takvih objekata.
- Nekad si dozvolim sanjati, a dužnost mi je boriti se da u Vukovar dolaze ljudi koji imaju novce i drukčiju viziju ovoga grada od one, nažalost, prečesto dominantne na ulicama Vukovara i žutim medijima, koji su na tragu zlih proroka, katastrofe i apokalipse - istaknuo je Penava i izrazio nadu kako će Grad u suradnji s privatnim investitorom realizirati lijepu priču.
Dodao je kako su, ako se to ne dogodi, gradske vlasti pokazale da imaju i ideju i ambiciju, ali i znanje da projekt obnove toga objekta izvedu u vlastitoj režiji te će u krajnjem slučaju biti tako.
Dragana Korpoš
Penava "rafalno" po medijima
U izjavi novinarima Penava je potvrdio kako Grad ima potencijalnog investitora. "Naglašavam riječ ‘potencijalnog‘, jer je priča daleko od kraja. Moja je sreća što smo dobili potporu građana na izborima i možemo odluke donositi operativno, brzo i samostalno. Koliko god nas neki prikazivali naivcima, pokušavamo dovući projekte koji iz aspekta današnjeg vremena zvuče kao znanstvena fantastika, ali da sam njih slušao ne bi imali gradsku tržnicu i Vodotoranj. Da sam njih slušao Vukovar i RH vrlo vjerojatno ne bi ni postojali", rekao je i dodao kako potencijalnim investitorima pokušavaju objasniti situaciju paranoje i blata koji egzistira u medijskom prostoru, u kojemu se dovodi u pitanje apsolutno sve, pa i ono pozitivno. Vijećnici su izmijenili i dopunili Odluku o upravljanju i raspolaganju gradskim nekretninama, kao preduvjet raspisivanja natječaja za prodaju hotela Dunav.
Možda ste propustili...

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

Najčitanije iz rubrike