Regija
KAPELA DVOR

Počeli radovi na ŠRC-u hotela kurije Janković
Objavljeno 10. kolovoza, 2018.
POSEBNA JE GRADNJA ZGRADE ZA BICIKLE JER JE PRIČA KRENULA KROZ CIKLOTURIZAM
Vrijedne ruke djelatnika Domogradnje startale su s radovima na gradnji Športsko-rekreacijskog centra kod Hotela Kurija Janković u Kapela Dvoru. Radovi su u sklopu projekta EV 13 GAP "Filling the gap – completion of the cross-border section od EuroVelo 13 between Dravatamasi and Virovitica". Ugovor su prošli mjesec potpisali virovitičko-podravski župan Igor Andrović, direktor Domogradnje Siniša Gregorić i direktor projektantskog ureda King art studio Ivan Kršić u Hotelu Kurija Janković u Kapela Dvoru, a uz nazočnost zamjenika župana Marija Klementa i načelnika Općine Lukač Đure Bukvića te pročelnice Ureda župana VPŽ-a Jasne Abramović i v.d. ravnatelja VIDRA-e Željke Vuković. Temeljnim odrednicama ugovora definirana je gradnja Športsko-rekreacijskog centra, pristupne ceste, uređenje okoliša Hotela Kurije Janković u Kapela Dvoru, jedinog Heritage hotela s četiri zvjezdice u Slavoniji, u ukupnoj vrijednosti 7.752.536 kuna, 6.700.036 za gradnju športsko-rekreacijskog centra te 1.052.500 za pristupnu cestu i parkiralište. Projekt EU-a EV 13 GAP "Filling the gap – completion of the cross-border section od EuroVelo 13 between Dravatamasi and Virovitica" uz mađarsku i hrvatsku stranu, vrijedan je 1.982.494.000 eura. Taj projekt započeo je s provedbom u studenome 2017. godine, a zapravo je riječ o nastavku velikog projekta "Drava4Enjoy" kojim je započeta gradnja biciklističke infrastrukture u Virovitičko-podravskoj županiji te stvaranje imidža cikloturističke destinacije. Danas Hotel Kurija Janković ima više od 300 noćenja mjesečno. Projektom će se urediti pristupne ceste i okoliš, a rekonstrukcijom postojeće zgrade nastat će wellness-centar i vinski bar. Osim toga, gradit će se i nova zgrada u kojoj će se nalaziti spremište za bicikle.
- Posebna je priča ovih radova gradnja nove zgrade u kojoj će se nalaziti spremište za bicikle jer je i ova cijela priča krenula upravo kroz cikloturizam koji je danas zauzeo posebno mjesto u granama turizma Virovitičko-podrvaske županije – rekao je župan Andrović. Načelnik Općine Lukač, u sklopu koje se kurija nalazi, Đuro Bukvić, iznimno je zadovoljan ovim projektom
-Već sada je Općina Lukač prepoznata na turističkoj karti Hrvatske, a taj projekt će zasigurno tom pridonijeti. Siguran sam da ćemo i dalje maksimalno koristiti sve kapacitete kurije - rekao je prilikom potpisivanja Ugovora Bukvić. V.G.
Možda ste propustili...

ODIGRAN 2. BRZOPOTEZNI TURNIR OPEN BIZOVAC 2024

Najbolji Dinko Huis, Matej Filić i Damir Meško

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

Najčitanije iz rubrike