Regija
KAPELA DVOR

Počeli radovi na ŠRC-u hotela kurije Janković
Objavljeno 10. kolovoza, 2018.
POSEBNA JE GRADNJA ZGRADE ZA BICIKLE JER JE PRIČA KRENULA KROZ CIKLOTURIZAM
Vrijedne ruke djelatnika Domogradnje startale su s radovima na gradnji Športsko-rekreacijskog centra kod Hotela Kurija Janković u Kapela Dvoru. Radovi su u sklopu projekta EV 13 GAP "Filling the gap – completion of the cross-border section od EuroVelo 13 between Dravatamasi and Virovitica". Ugovor su prošli mjesec potpisali virovitičko-podravski župan Igor Andrović, direktor Domogradnje Siniša Gregorić i direktor projektantskog ureda King art studio Ivan Kršić u Hotelu Kurija Janković u Kapela Dvoru, a uz nazočnost zamjenika župana Marija Klementa i načelnika Općine Lukač Đure Bukvića te pročelnice Ureda župana VPŽ-a Jasne Abramović i v.d. ravnatelja VIDRA-e Željke Vuković. Temeljnim odrednicama ugovora definirana je gradnja Športsko-rekreacijskog centra, pristupne ceste, uređenje okoliša Hotela Kurije Janković u Kapela Dvoru, jedinog Heritage hotela s četiri zvjezdice u Slavoniji, u ukupnoj vrijednosti 7.752.536 kuna, 6.700.036 za gradnju športsko-rekreacijskog centra te 1.052.500 za pristupnu cestu i parkiralište. Projekt EU-a EV 13 GAP "Filling the gap – completion of the cross-border section od EuroVelo 13 between Dravatamasi and Virovitica" uz mađarsku i hrvatsku stranu, vrijedan je 1.982.494.000 eura. Taj projekt započeo je s provedbom u studenome 2017. godine, a zapravo je riječ o nastavku velikog projekta "Drava4Enjoy" kojim je započeta gradnja biciklističke infrastrukture u Virovitičko-podravskoj županiji te stvaranje imidža cikloturističke destinacije. Danas Hotel Kurija Janković ima više od 300 noćenja mjesečno. Projektom će se urediti pristupne ceste i okoliš, a rekonstrukcijom postojeće zgrade nastat će wellness-centar i vinski bar. Osim toga, gradit će se i nova zgrada u kojoj će se nalaziti spremište za bicikle.
- Posebna je priča ovih radova gradnja nove zgrade u kojoj će se nalaziti spremište za bicikle jer je i ova cijela priča krenula upravo kroz cikloturizam koji je danas zauzeo posebno mjesto u granama turizma Virovitičko-podrvaske županije – rekao je župan Andrović. Načelnik Općine Lukač, u sklopu koje se kurija nalazi, Đuro Bukvić, iznimno je zadovoljan ovim projektom
-Već sada je Općina Lukač prepoznata na turističkoj karti Hrvatske, a taj projekt će zasigurno tom pridonijeti. Siguran sam da ćemo i dalje maksimalno koristiti sve kapacitete kurije - rekao je prilikom potpisivanja Ugovora Bukvić. V.G.
Možda ste propustili...

PARK PRIRODE KOPAČKI RIT

Turista više nego lani

GD CRVENOG KRIŽA VALPOVO

Prikupljeno 87 doza krvi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana