Ekonomija
NEIZVJESNOST NA KLJUČNIM EUROPSKIM TRŽIŠTIMA

Potražnja za radnicima na određeno vrijeme
Objavljeno 11. kolovoza, 2018.
Najveća svjetska agencija za posredovanje pri zapošljavanju Adecco izvijestila je o blagom rastu prihoda u drugom tromjesečju zbog neizvjesnosti na ključnim europskim tržištima, koja je potaknula potražnju za radnicima na određeno vrijeme.
Gospodarski rast u Europi usporio je u drugom tromjesečju, zakočivši zapošljavanje radnika na neodređeno vrijeme, naglašavaju u Adeccu, upozoravajući i na niz drugih problema koji muče kompanije. "Puno je elemenata koji nisu bili povoljni za rast, poput izbora u Italiji, Brexita, neizvjesnosti u Kataloniji, štrajkova u Francuskoj", naglasio je izvršni direktor Adecca Alain Dehaze u priopćenju objavljenom jučer.
"Ta je neizvjesnost - iako u vrlo ograničenom opsegu - poticala kompanije na pojačano fleksibilno zapošljavanje", tumači Dehaze. Ukupni su prihodi švicarske tvrtke u drugom tromjesečju porasli za jedan posto, na 6,1 milijardu eura. Netodobit pala je za 11 posto, na 170 milijuna dolara, jer je tvrtka pojačala ulaganja u modernizaciju i restrukturiranje poslovanja. Najsnažniji rast prihoda Adecco je zabilježio u Italiji, za 11 posto, ako se isključe faktori poput valutnih tečajeva i broja radnih dana. U Francuskoj, na Adeccoovom najvećem tržištu, prihodi su porasli za osam posto zahvaljujući zapošljavanju radnika na određeno vrijeme.H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike