Crna kronika
VELIKA ZAPLJENA NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Skrivao 150 kilograma droge na više lokacija
Objavljeno 10. kolovoza, 2018.
ZAGREB - Oko 150 kilograma droge zaplijenila je policija od 33-godišnjaka na području Zagreba. Policija je dobila informaciju da se 33-godišnjak bavi preprodajom marihuane, kokaina i heroina te da na zapadnom području Zagreba posjeduje nekoliko garaža u kojima ju skriva. Policajci Službe kriminaliteta droga u četvrtak su ga zatekli u podzemnoj garaži pokraj Opela Astre zagrebačkih registracija te je priveden. Pretraženi su mu automobil i prostorije kojima se koristi te je pronađeno i oduzeto oko 147 kilograma marihuane zapakirane u 135 paketa, 815 grama kokaina u 12 paketa, 1737 grama amfetamina zapakiranog u dva paketa, 456 tableta MDMA-a ili ecstasyja u pet plastičnih vrećica te oko 130 grama tvari nepoznata kemijskog sastava, najvjerojatnije paracetamola (supstancije za miješanje za povećanje količine), i oko 22.000 kuna. Uz velike količine droge pronađena su i četiri mobitela, aparat za vakuumiranje, uređaj za otvaranje brava i oko 9,5 grama hašiša.
Nakon kriminalističkog istraživanja policajci su 33-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu dostavili su Općinskom državnom odvjetništvu.
U lipnju ove godine pet muškaraca, dva Našičanina i tri Zagrepčanina, uhićeno je u okviru istrage pod kodnim imenom "Dora", koja je trajala od studenoga prošle do lipnja ove godine. Policija je utvrdila da su 49-godišnjak, 27-godišnjak i 29-godišnjak u više navrata prodali veće količine marihuane i kokaina 58-godišnjaku i 35-godišnjaku. Bavili su se preprodajom marihuane, kokaina i amfetamina, a u završnoj fazi akcije od njih je oduzeto više od 2600 grama marihuane, oko 10 grama kokaina, precizne digitalne vage, 10 kilograma duhana, aparat za vakuumiranje te više mobilnih uređaja.
Oduzeta droga visoke je kvalitete, a na područje Našica dolazila je iz Zagreba.
Četrdesetčetverogodišnjoj srpskoj državljanki koja je 5. kolovoza zaustavljena na graničnom prijelazu Bajakovo u Citroenu C5 određen je istražni zatvor. Policajci i carinici posumnjali su da prevozi drogu te joj je vozilo pretraženo. U preinačenom skrivenom prostoru vozila pronađena su 22 kilograma marihuane namijenjene ilegalnom tržištu zemalja Europske unije. Sudac istrage prihvatio je prijedlog i protiv okrivljenice odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.S.Lacić
147

kilograma marihuane bilo je u 135 paketa, a oduzet je i paracetamol za povećanje količine droge
Od Zagrepčanina je oduzeto i 1737 grama amfetamina te 456 tableta MDMA-a ili ecstasyja zapakiranih u pet vrećica
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike