Mozaik
REZIME FESTIVALA

Iva Zrnčić: Ovo je bio najbolji Ferragosto ikad
Objavljeno 11. kolovoza, 2018.
Nakon sedam dana od završetka, dojmovi se ne stišavaju, a organizatori su više nego zadovoljni

Jedanaesti Ferragosto Jam i nakon sedam dugih dana od svojeg završetka još uvijek je svjež u srcima svih posjetitelja, zapravo nitko još uvijek nije prihvatio da je završen.


‘‘Šeraju‘‘ se fotografije i gledaju snimke po društvenim mrežama, razmjenjuju fotografije, sipaju SMS-ovi i poruke svih drugih aplikacija, jednostavno nitko ne želi kraj. I neće ga biti do idućeg kolovoza do Ferragosto Jama 12. To mnogo govori koliko je orahovački Ferrragosto povezao gotovo cijelu Hrvatsku, pa i regiju. Rodilo se mnoštvo poznanstava za cijeli život, pa su se čak i neke prave ljubavi dogodile na obalama orahovačkog Jezera, čije godišnjice parovi slave, naravno - na festivalu! Ferragosto Jam je mjesto gdje se mnogi susreću samo za vrijeme festivala i gaje poseban odnos i zato je jedan i jedinstven.
Kada se danas prošeta oko orahovačkog jezera, ‘‘rupa‘‘ gdje je bio postavljen središnji i najveći Addiko Piknik stage zjapi prazna, ostala je samo lijepa uspomena i sjajan prizor tek kada zatvoriš oči. Ali ipak Ferragosto Jam je još tu, u zraku, posebno u srcu i glavi, a kao uspomena stoji neizostavna traka u bojama povezana za stupove rasvjete oko Jezera. Organizatori su još uvijek prepuni dojmova, pokušali smo doći do glavnoga, do Marka Nemeca, pitati ga za osjećaje još zadnje večeri, ali on je samozatajan, kao i uvijek, slegnuo je ramenima i rekao: ‘‘Nemoj mene, pitaj Ivu za sve‘‘. I jesmo, pitali smo Ivu Zrnčić koja je i ove godine sjajno odradila sve poslove vezane uz odnose s javnošću festivala Ferragosto Jam i uvijek nam je raspolaganju za svaki dogovor i odgovor.
Prvo smo ju pitali je li umorna, ali i zadovoljna onim što je iza nje, odnosno iza cijele organizacije Festivala.
- Da, umor je i dalje tu, ali osjećaj zadovoljstva jači je od svega. Mnogo smo truda uložili u ovogodišnje izdanje festivala, publika nam je to vratila višestruko, i mislim da možemo reći da smo imali najbolji Ferragosto Jam do sada. Hvala od srca svima! Atmosfera u backstageu Ferragosta uvijek je živa i pozitivna. Velik broj izvođača doživljava nas kao prijateljski festival, tako da su vrlo opušteni i dobro raspoloženi, gledaju nastupe svojih kolega i druže se međusobno. To je ono posebno i jedinstveno što Ferragosto ima - ispričala nam je Iva, koju smo odmah pitali jesu li krenule pripreme za sljedeći, 12. Ferragosto, koji će se održati sljedećeg ljeta na istoj lokaciji.
- Iskreno, za sada još nismo krenuli s nikakvim pripremama. Moramo malo predahnuti, ali vrlo brzo bit će prvih informacija o kojima ćete pravodobno biti obaviješteni. Hvala Glasu Slavonije na svemu, na praćenju i podršci - zaključila je Iva Zrnčić.
Vladimir Grgurić
Velik broj izvođača doživljava nas kao prijateljski festival, tako da su vrlo opušteni i dobro raspoloženi
POHVALA KLUBU DOSTAVA ZVUKA
I na kraju pohvala svima u organizaciji - od volontera, osiguranja, ljudi iz organizacijskog odbora do svih onih koji su na bilo koji način pomogli, a ponajviše kapa do poda onima koji daju cijelog sebe u ovu sjajnu glazbenu i turističku orahovačku priču. Naravno riječ je o trojcu iz Udruge K.L.U.B. Dostava zvuka, Marku Nemecu, Ivanu Šišuljaku i Bojanu Vidoviću, ljudima koji su stvorili ne samo glazbeni festival, nego neraskidivu i neuništivu poveznicu Hrvatske i nemjerljivu promociju Slavonije i ovoga kraja.
Možda ste propustili...

HRT: PODRŠKA BABY LASAGNI U PET HRVATSKIH GRADOVA

I Osijek je zaplesao na "Rim tim tagi dim"

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

Najčitanije iz rubrike