Osijek
MEĐUNARODNI PROJEKT

Program za digitalno osposobljavanje mladih
Objavljeno 10. kolovoza, 2018.
Mogućnost digitalnog pripravništva, poznatija kao "Digital opportunity traineeships: boosting digital skills on the job", naziv je novog međunarodnog programa kojega je Europska komisija pokrenula za razvoj digitalnih vještina kod mladih. Naime, budući da je zabilježeno kako 40 % tvrtki diljem Europe ima poteškoća pri zapošljavanju ICT stručnjaka zbog neodgovarajuće digitalne osposobljenosti, EU je odlučila uložiti deset milijuna eura kako bi se pomoglo tvrtkama da popune prazna radna mjesta kompententnim kandidatima. Iako je cjelokupan program počeo još u lipnju ove godine, svi zainteresirani polaznici uvijek se mogu prijaviti u sklopu programa Erasmus+, pa tako i studenti Sveučilišta J.J. Strossmayera. Polaznici za vrijeme obuke, koja može trajati od dva do 12 mjeseci, dobivaju stipendiju od 500 eura.
S druge strane, Mogućnost digitalnog pripravništva poticat će i tvrtke - male, srednje i velike korporacije koje imaju kapacitet za obuku studenata na poslu, ali nemaju nužno resurse i vrijeme za organiziranje programa pripravništva. Tvrtke članice Koalicije za digitalne vještine i tvrtke partneri Horizon 2020 programa, ali i sve ostale zainteresirane tvrke, tako se mogu prijaviti za sudjelovanje kroz ErasmusIntern i Drop’pin program, ili jednostavno preko lokalnog sveučilišta.
Budući pripravnici, kao i zainteresirane tvrtke, više informacija mogu saznati na web-stranici Europske komisije: ec.europa.eu u novostima programa "Digital opportunity traineeships". Mr.M.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike