Osijek
OPĆINA BILJE

Zaprašivanje komaraca
Objavljeno 9. kolovoza, 2018.
Prema riječima načelnika Općine Bilje Željka Cickaja Općina Bilje vlastitim je sredstvima već provela niz i larvicidnih i adulticidnih tretmana zamagljivanjem sa zemlje zbog uništavanja komaraca na svom području. "Sve te vrlo opsežne i skupe aktivnosti poduzeli smo prema programu i pod nadzorom Zavoda za javno zdravstvo, kao kompetentnog javnopravnog tijela", kazao je Cickaj koji navodi da Općina Bilje nastavlja borbu protiv komaraca 10., 11. i 12. kolovoza kada će provesti adulticidni tretman komaraca sa zemlje.
Tretman odraslih jedinki komaraca obavit će se s vozila u pokretu na prostoru nogometnog igrališta i zelenog pojasa oko nogometnog igrališta u Bilju ukupne površine približno 30 hektara po tretmanu.
ULV hladno zamagljivanja i toplo zamagljivanje obavit će tvrtka Pestrid koja navodi da će, u slučaju nepovoljnog vremena s oborinama ili većih strujanja zraka, tretman biti odgođen za sljedeći dan.
- Upozoravamo vozače na pojačan oprez kod nailaska na dimnu zavjesu. Roditelje upozoravamo da spriječe nepotrebno izlaganje djece insekticidu, a građane s dišnim smetnjama kao i sve ostale da se ne izlažu dimu. Pčelare također upozoravamo da zatvore svoje košnice - istču u Pestridu. D.P.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike