Crna kronika
SLETIO S MOPEDOM

Stradali vozač otišao pješice nakon nesreće
Objavljeno 10. kolovoza, 2018.
Moped je bio neregistriran, tehnički nepregledan i neosiguran, a vozač nije imao kacigu na glavi
ČAĐAVICA - Teško ozlijeđeni mladić pobjegao je s mjesta nesreće koja se dogodila u ponedjeljak oko tri sata na županijskoj cesti između Zvonimirovca i Čađavice na slatinskom području. Dvadesetdvogodišnji mladić sletio je s ceste mopedom, a kada su ga policajci pronašli završio je u bolnici.
- Uslijed kretanja neregistriranim, tehnički nepregledanim i neosiguranim mopedom, neprilagođenom brzinom prije stjecanja prava na upravljanje i bez zaštitne kacige, vozač mopeda, koji je do sada već zatican i kažnjavan zbog počinjenja ovih i sličnih prekršaja, je u oštrom zavoju vozilom zahvatio putnu bankinu i sletio u kanal pokraj ceste. Nakon prometne nesreće vozač je napustio mjesto događaja, a moped je ostavio u kanalu.
Počinitelj ove prometne nesreće vrlo je brzo pronađen, no odmah nakon pronalaska prevežen je u bolnicu u Virovitici zbog pružanja liječničke pomoći. Nakon izvršenog liječničkog pregleda utvrđeno je da je vozač mopeda u toj prometnoj nesreći zadobio teške ozlijede zbog kojih je zadržan na liječenju - doznajemo iz Policijske uprave virovitičko-podravske.
Ova prometna nesreća je već petnaesta ove godine, u Virovitičko-podravskoj županiji u kojoj su nastradali sudionici na mopedima i motociklima. U tim nesrećema petero ih je ozlijeđeno teško, a deset lakše. Iako su nastupanjem prvih dana lijepog vremena policajci započeli s pojačanim kontrolama mopeda i motocikala, stradavanje ovih sudionika u prometu nije rijetkost i uz pješake i bicikliste ubrajaju se u najranjivije sudionike u prometu.
- Kako bi se spriječilo njihovo stradavanje vozače mopeda i motocikla opetovano upozoravamo da poštuju ograničenja brzine kretanja vozila, odnosno da prolagode brzinu kretanja vozila uvjetima na cesti, ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola i opojnih droga, poštuju prednost prolaska, vrše pretjecanje samo na mjestima na kojima je to dozvoljeno i na kojima mogu pretjecati na siguran način, ne upravljaju vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, koriste dnevna svjetala za vrijeme vožnje, ne upravljaju vozilima u vrijeme izrečene mjere opreza i zabrane upravljanja motornim vozilima, ne upravljaju neregistriranim i tehnički nepregledanim vozilima i za vrijeme vožnje obvezno koriste propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu - kažu iz policije i dodaju da će pojačanom kontrolom i dalje nastaviti kontrolirati mopediste i motocikliste.
Sandra Lacić
15

prometnih nesreća vozača motocikala i mopeda se dogodilo ove godine u Virovitičko-podravskoj županiji
NA550 IIdam complicides esElina SAIPAP
Prema podatcima iz MUP-ovog Biltena o sigurnosti prometa na cestama, prošle su godine u Hrvatskoj u prometnim nesrećama sudjelovala 984 mopeda, što je za 1,6 posto više nego godinu prije. Osam nesreća bilo je s poginulima i 725 s ozlijeđenim osobama. Uz osam poginulih, 193 osobe ozlijeđene su teško i 546 lakše. Tijekom 2016. godine mopedisti su sudjelovali u 963 prometne nesreće i to u 11 s poginulima i 750 s ozlijeđenima. U tim je nesrećama deset osoba smrtno stradalo, 225 ih je ozlijeđeno teško i 556 lakše.
Nepopravljiv
MLADIĆ JE I RANIJE ČINIO PREKRŠAJE
Možda ste propustili...

NOVE ŽRTVE KIBERNETIČKIH KRIMINALACA

Lažne SMS poruke stajale ih tisuća eura

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

GODINU I POL NAKON PLJAČKE

Uhićen pljačkaš 6 milijuna kuna

Najčitanije iz rubrike