Kultura
4. MEĐUNARODNI PLESNI KAMP

Tijelom tragaju za onim što ih povezuje
Objavljeno 10. kolovoza, 2018.
SVETVINČENAT - Mediteranski plesni centar u Svetvinčentu od 2. kolovoza ugošćuje sudionike 4. međunarodnog ljetnog plesnog kampa koji je pokrenut u Kini 2015. Nakon uspješnih izdanja održanih u različitim dijelovima Kine, ove je godine prvi put kamp preselio na europsko tlo, u Hrvatsku i Mađarsku. Jedan od najvažnijih ciljeva kampa za plesače jest vratiti se korijenima plesa, istražiti ih i preispitati ples i njegov značaj u današnjem vremenu.
Tijekom boravka u Istri, sudionici razmjenjuju iskustva i znanja uz pomoć vrsnih pedagoga iz Kine (Shi Bo, Ding Lin, Tan Hao), Latvije (Olga Žitluhina), Mađarske (Ferenc Fehér), Poljske (Sylwia Hefczyńska-Lewandowska) te Hrvatske (Martina Terzić i Martina Tomić – suvremeni ples, Koviljka Marečić, Dario Marušić, Zoran Karlić i Branimir Šajina - istarski narodni plesovi i istarski restaurirani plesovi).
Suočavajući se s kulturnim razlikama tragaju za onim što ih povezuje pomoću tijela i pokreta, a kako bi zajedno stvorili nešto novo. Radionice europskih i kineskih tradicionalnih, folklornih i suvremenih formi plesa održavaju se u Mediteranskom plesnom centru, ali i na drugim lokacijama, u prirodi i gradovima Istre (Dvigrad, Hum, Rovinj, Pula, Roč). U suradnji s umjetničkom organizacijom Liberdance jedna će se radionica održati na rtu Kamenjak.
Prvi dio kampa održava se u Svetvinčentu do 12. kolovoza, a prije nego se nastavi u Mađarskoj sudionici će prezentirati rezultate 11. kolovoza u Mediteranskom plesnom centru Svetvinčenat. N.Vek.
Možda ste propustili...

HRVATSKA NA “LIVRE PARIS” OD 15. DO 18. OŽUJKA

Prvi put na pariškom Sajmu knjiga

OTVORENA VRATA MEĐUNARODNE RADIONICE UMJETNIČKE KERAMIKE

Posjetitelji će moći vidjeti sudionike radionice kako izrađuju umjetnička djela

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana