Kultura
4. MEĐUNARODNI PLESNI KAMP

Tijelom tragaju za onim što ih povezuje
Objavljeno 10. kolovoza, 2018.
SVETVINČENAT - Mediteranski plesni centar u Svetvinčentu od 2. kolovoza ugošćuje sudionike 4. međunarodnog ljetnog plesnog kampa koji je pokrenut u Kini 2015. Nakon uspješnih izdanja održanih u različitim dijelovima Kine, ove je godine prvi put kamp preselio na europsko tlo, u Hrvatsku i Mađarsku. Jedan od najvažnijih ciljeva kampa za plesače jest vratiti se korijenima plesa, istražiti ih i preispitati ples i njegov značaj u današnjem vremenu.
Tijekom boravka u Istri, sudionici razmjenjuju iskustva i znanja uz pomoć vrsnih pedagoga iz Kine (Shi Bo, Ding Lin, Tan Hao), Latvije (Olga Žitluhina), Mađarske (Ferenc Fehér), Poljske (Sylwia Hefczyńska-Lewandowska) te Hrvatske (Martina Terzić i Martina Tomić – suvremeni ples, Koviljka Marečić, Dario Marušić, Zoran Karlić i Branimir Šajina - istarski narodni plesovi i istarski restaurirani plesovi).
Suočavajući se s kulturnim razlikama tragaju za onim što ih povezuje pomoću tijela i pokreta, a kako bi zajedno stvorili nešto novo. Radionice europskih i kineskih tradicionalnih, folklornih i suvremenih formi plesa održavaju se u Mediteranskom plesnom centru, ali i na drugim lokacijama, u prirodi i gradovima Istre (Dvigrad, Hum, Rovinj, Pula, Roč). U suradnji s umjetničkom organizacijom Liberdance jedna će se radionica održati na rtu Kamenjak.
Prvi dio kampa održava se u Svetvinčentu do 12. kolovoza, a prije nego se nastavi u Mađarskoj sudionici će prezentirati rezultate 11. kolovoza u Mediteranskom plesnom centru Svetvinčenat. N.Vek.
Možda ste propustili...

NA TARACI REVELINA CLÉMENT LAYES IZVEO “TITLE”

Uspostavlja “rat i mir” između stvari i misli

OTVORENJE IZLOŽBE "OTISAK PAPUKA" U GISKO-u

Ivanka Muršić i Sara Muršić dijele ljubav prema prirodi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U VINKOVCIMA OD 20. DO 29. KOLOVOZA

"Alisa u zemlji čudesa" tema je InBook-a

2

FANTASTIČNI SVIJET ISCRTANIH KREATURA U DUBROVNIKU

Izložba Davora Vrankića - Pomalo zastrašujuća lica krase prostor galerije

3

USUSRET TREĆOJ DRAMSKOJ PREMIJERI 69. DLJI-JA "POD BALKONIMA"

Razotkrivanje Marinkovića