TvObzor
THE PURGE

Obračun s prošlosti
Objavljeno 10. kolovoza, 2018.

Četvrti nastavak horor-franšize “Pročišćenje” tek je nedavno stigao u američka kina, a USA Network izbacio je foršpan za televizijsku seriju čija se premijera očekuje za nešto manje od mjesec dana. Autor franšize James DeMonaco, koji je scenarist i izvršni producent serije, kaže da će se radnja novih deset epizoda smjestiti između prvog i posljednjeg filma. “To je ustaljena stvar na koju se publika mora naviknuti.” A o tome kako će novi format utjecati na narativni stil DeMonaco je dodao da će serija omogućiti više vremena sa svakim likom. “Filmovi su više poput cjelovečernjeg događaja. U TV seriji usporavamo stvari i koristimo strukturu retrospekcije kako bismo ušli u živote tih likova prije Čistilišta. Vraćamo se šest mjeseci, ili dvije godine, unatrag, pa čak i u njihovo djetinjstvo kako bismo vidjeli stvari koje su mogle dovesti do donošenja nekih odluka.”


Radnja se odvija u 12-satnom razdoblju kad je svaki zločin, uključujući vandalizam, ubojstva, palež i krađu, legalan. Smještena je u alternativni svijet SAD-a u kojem vlada totalitarna politička stranka i prati nekoliko naizgled nepovezanih likova koji žive u malom gradu. Dok sat otkucava, svaki je lik prisiljen obračunati se s vlastitom prošlosti, dok otkrivaju koliko daleko mogu ići da prežive noć.
Nekadašnja zvijezda teen serije “East Los High” Gabriel Chavarria i Jessica Garza iz serije “Six”, angažirani su u glavnim ulogama serije “Pročišćenje”. Chavarria će igrati Miguela, američkog marinca s mračnom prošlosti i plemenitom misijom. Nakon što je primio kriptirano pismo od svoje mlađe sestre Penelope (Garza), vraća se u grad na Noć Čistilišta, spreman da se samostalno suoči s besmislenim nasiljem na ulicama kako bi zaštitio ono što najviše voli – svoju obitelj. Penelope pripada kultu koji štuje Čistilište. Nakon što se žrtvovala po nalogu njihovog karizmatičnog vođe, Penelopeina vjera stavljena je na kušnju kad se izloži jezivoj stvarnosti Čistilišta.

Lili Simmons utjelovit će Lilu, mladu, bogatu i buntovnu ženu koja se odbija uklopiti u ekipu štovatelja Čistilišta. Njezino samopouzdanje i šarm maskiraju ranjivost koja će biti razotkrivena dok se bude pokušavala nositi s nedovršenim poslovima prije izlaska sunca. Hannah Anderson tumačit će Jennu, protivnicu Čistilišta koja je posvećena dobrotvornim događajima i koja se naviknula zaključati za vrijeme Noći Čistilišta. Njezin izbor da se prvi put ondje pojavi vodi ju do susreta s nasiljem koji je prisiljava da se nosi s bolnom istinom o sebi i svom braku. Lee Tergesen je Joe, oklopljeni, maskirani, naizgled običan čovjek koji se vozi kroz grad, intervenirajući nasilja u Čistilištu dok sluša snimljene motivacijske lekcije životnog trenera.
Adrian ANDREJEK
ŽANR: horor

AUTOR: James DeMonaco

ULOGE: Gabriel Chavarria, Jessica Garza, Lili Simmons, Lee Tergesen

MREŽA: USA Network, Syfy

DATUM: 4.9.

EPIZODA: 10
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike