Regija
NOVO I ŠTEDLJIVO U DONJOJ MOTIČINI

Javna rasvjeta i u Braće Radića
Objavljeno 8. kolovoza, 2018.
DONJA MOTIČINA - U okviru razvojnog programa za ovu godinu Općina Donja Motičina organizirala je novi sustav javne rasvjete u nekoliko ulica. Umjesto zamjene starih energetski neučinkovitih i tehnološki zastarjelih svjetiljki, oštećenih i dotrajalih stupova te otklanjanja kvarova na podzemnim instalacijama, Općina Donja Motičina izgradila je novu rasvjetu u Ulici braće Radića u Donjoj Motičini.
U jednoj od najdužih donjomotičanskih ulica u duljini od 1200 metara postavljeno je trideset rasvjetnih pocinčanih stupova, a upotrebnom konzolnih nosača postignuto je učinkovitije širenje svjetla. Montirane su nove LED svjetiljke uz standardnu primjenu mjera energetske učinkovitosti i mjera smanjena svjetlosnog onečišćenja. Tom će se rekonstrukcijom smanjiti potrošnja električne energije za javnu rasvjetu u toj ulici, a i izdatci održavanja bit će svedeni na minimum.
Investiciju u vrijednosti od 482.936 kuna financirala je Općina Donja Motičina iz proračuna.
- Ovom investicijom stanarima ove ulice, koja se spaja s frekventnom državnom prometnicom, olakšat će se kretanje u večernjim satima, ali će se i vozačima omogućiti bolja vidljivost te veća sigurnost svih sudionika u prometu. Noćna komunikacija tom ulicom sada je primjerena. Osim toga, podignut je i komunalni standard – rekao je načelnik Općine Donja Motičina Željko Kovačević.
Nakon uvođenja nove javne rasvjete nastavlja se uređenje Ulice braće Radić. Ovih su dana počeli pripremni radovi za postavljanje novog asfaltnog sloja kroz cijelu ulicu. Radovi će obuhvatiti i izgradnju triju parkirališnih mjesta kod zgrade Općine. Naime, nakon što je završena gradanja kanalizacijske mreže, oštećeni su dijelovi asfaltnog kolnika, koji postoji već niz godina u toj ulici. Preasfaltiranje ulice stajat će oko 450.000 kuna, a izvođač je osječka Gravia. Načelnik Donje Motičine Željko Kovačević kaže da je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja izdvojilo 380.000 kuna, a ostatak će podmiriti Ministarstvo regionalnog razvoja.S.FRIDL
Možda ste propustili...

MEĐU TRISTO DAROVITIH OSNOVACA

SKIG-ovci na zatvaranju Novigradskog proljeća

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

Najčitanije iz rubrike