Osijek
KRUŽNI TOK

Za potopljeni prometni trak krivi kiša i kamenje
Objavljeno 9. kolovoza, 2018.

Nakon što smo prije nekoliko dana pisali o nepravilnostima koje smo uočili u obilasku nedavno otvorenog kružnog toka na raskrižju Trpimirove i Drinske ulice, dobili smo i očitovanje Grada o navedenim problemima. Podsjetimo, za posljednje obilne kiše stanari Sjenjaka, ali i ostali građani koji su se tamo zatekli, uočili su da je na ulazu u spomenuti kružni tok iz smjera juga, u duljini od dvadesetak metara, potopljen desni prometni trak, i to baš na mjestu gdje se nalazi pješački i biciklistički prijelaz, što je onemogućavalo prelazak na suprotnu stranu ceste.


Osim toga, obilaskom terena mogli smo vidjeti i da površine oko kružnog toka nakon završetka radova nisu adekvatno sanirane, i dalje se tamo može primijetiti korov, ostatci građevnog materijala, a na nekim mjestima i duboki tragovi građevinske mehanizacije. Požalili su nam se i biciklisti, jer se biciklistička staza iz smjera juga prema Vukovarskoj ulici prekida kod restorana McDonald‘s pa, ako ne želite prekršiti prometne propise, morate odgurati bicikl natrag na desnu stranu Trpimirove, gotovo stotinjak metara, gdje se biciklistička staza nastavlja.
- Sličan problem pojavio se i nakon izgradnje kružnog toka u Divaltovoj. Do začepljenja dolazi jer obilne kiše u slivnike nanose zemlju i kamenčiće s okolnih površina koje još nisu zatravljene. Nakon što trava poveže zemlju, problem bi, nadamo se, trebao nestati. Ako se to ne dogodi, Osijek-Kotekst će kao izvođač radova biti dužan sanirati sve nepravilnosti. Što se tiče biciklističke staze, nismo ju mogli nastaviti prema Svilani i dalje Trpimirovom jer, prema pravilniku koji propisuje širinu pješačkih i biciklističkih staza, postojeća trasa nije dovoljno široka.
Svjesni smo tog problema te ćemo nastojati pronaći neko rješenje u nastavku rekonstrukcije Trpimirove - poručila je Aleksandra Čulin iz gradskog Odbora za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo. I. Alilović
Ivan Alilović
Možda ste propustili...

GRAD PRIREDIO SVEČANI PRIJAM ZA SLAVLJENIČKE BRAČNE PAROVE

Zlatnih 50 godina zajedničkog života

CENTAR ZA INFORMIRANJE I SAVJETOVANJE O KARIJERI

Besplatne radionice pisanja životopisa

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas