Crna kronika
ZAUSTAVLJENI PA SE MORALI TRIJEZNITI

Uhvaćeno i pet pijanih biciklista
Objavljeno 9. kolovoza, 2018.
OSIJEK - Po pet biciklista i vozača automobila uhvaćeno je pijano u prometu tijekom samo dva dana, u ponedjeljak i utorak, u Osječko-baranjskoj županiji. U utorak pijani su uhvaćeni trojica biciklista i dvojica vozača automobila. Najveću prisutnost alkohola u krvi policajci su u utorak zabilježili u 11 sati, kada su u Bilju zaustavili 55-godišnjaka koji je imao 1,61 promila. Biciklist je odveden u policijsku postaju dok se ne otrijezni. Istoga dana dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene, a jedan od vozača je imao 0,85 promila alkohola u organizmu.
U ponedjeljak su prometni policajci zatekli tri vozača automobila i dvojicu biciklista koji su imali alkohola u krvi. Toga dana najveća koncentracija od 1,93 promila izmjerena je 36-godišnjem biciklistu koji je zaustavljen u 23.2 sati u Belišću. Istoga dana u 22.40 u Belom Manastiru zaustavljen je 38-godišnji biciklist kojem je alkometar očitao 1,33 promila alkohola u krvi.
Tijekom prošle godine vozači koji su imali alkohola u krvi izazvali su, u Osječko-baranjskoj županiji, 105 prometnih nesreća s nastradalim osobama, u kojima je smrtno stradalo šest, a ozlijeđeno je 140 osoba. Vozači pod utjecajem alkohola do 0,50 promila izazvali su pet nesreća, u kojima je ozlijeđena jedna osoba. Oni vozači koji su imali od 0,51 do 1,50 promila prouzročili su 109 prometnih nesreća, u kojima su smrtno stradale četiri osobe, a 71 osoba je ozlijeđena, dok su vozači koji su imali više od 1,50 promila alkohola u krvi lani izazvali 118 prometnih nesreća, u kojima su smrtno stradale dvije osobe, a još 80 ih je bilo ozlijeđeno.
Novogradiški policajci u utorak i srijedu zaustavili su dva vozača s visokim koncentracijama alkohola u krvi. U utorak je u Kovačevcu, oko 16.20, zaustavljen 60-godišnji vozač automobila, požeških registracija koji je imao 2,88 promila u krvi, vozio je, a od ranije ima zabranu. Oko ponoći je u Prvči zaustavljen 22-godišnji vozač koji je u krvi imao 1,86 promila.
Policija apelira na vozače da budu trijezni kada voze te tako pridonesu vlastitoj i sigurnosti drugih u prometu. "Ukoliko ste pili alkohol, prepustite upravljač vozila trijeznoj osobi. S.Lacić
Sandra Lacić
Možda ste propustili...

NOVE ŽRTVE KIBERNETIČKIH KRIMINALACA

Lažne SMS poruke stajale ih tisuća eura

KAZNENO PRIJAVLJENA 39-GODIŠNJAKINJA

Poslala joj drogu paketom u bolnicu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi