Crna kronika
UZGAJAO JU U KUĆI

Zbog marihuane policija prijavila 37-godišnjaka
Objavljeno 9. kolovoza, 2018.
U kući u Đakovu policija je kod 37-godišnjaka pronašla i oduzela mu desetke stabljika marihuane

KOVO - Još je jedna osoba kazneno prijavljena zbog posjedovanja droge. Kod 37-godišnjeg Đakovčanina tamošnja je policija pronašla veću količinu marihuane. Očevidom je utvrđeno da je muškarac marihuanu sam uzgajao. Nakon sumnji da posjeduje drogu, operativci Odjela za droge PU osječko-baranjske obratili su se nadležnom sudu.


- Na temelju sudskog naloga, policijski službenici pretražili su dom i druge prostorije kojima se u Đakovu koristi 37-godišnjak. U pretrazi su pronašli i uz potvrdu oduzeli metalne drobilice, nekoliko zasađenih i nekoliko desetaka osušenih biljaka marihuane. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama - doznajemo od Vesne Žnidarić Bolarić iz Policijske uprave osječko-baranjske. Prema dostupnim podatcima, Đakovčanin je imao 15-ak osušenih biljaka marihuane, no istraga i dalje traje. Tek će se vidjeti je li marihuanu uzgajao za svoje potrebe ili ju je namjeravao prodavati.
Policija je u posljednjih nekoliko godina objavila rat dilerima u Osječko-baranjskoj županiji, a statistički podatci kažu da u tome i uspijeva. U 2017. na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 237 kaznenih djela zloporabe droga. U odnosu prema 2016. godini bilježi se smanjenje broja takvih kaznenih djela od 19,7 posto. Najviše zloporaba droga bilo je lani na području I. policijske postaje Osijek, gdje su evidentirana 132 kaznena djela. Za kaznena djela iz područja zloporabe droga u 2017. godini prijavljeno je 89 osoba. Evidentiran je 361 konzument opojnih droga, od kojih 300 muškog, a 61 ženskog spola.


Prošle godine otkriven je velik broj novih konzumenata droga u Osječko-baranjskoj županiji, i to njih 284. Od ukupnoga broja 237 ih je muškog spola, a 47 ženskog. Bilo je tu i 37 novoevidentiranih maloljetnika, od kojih 34 muškog spola, a 3 ženskog.
- Tijekom 2017. godine bilo je 407 zapljena droga. Tzv. uličnom redukcijom nastojala se smanjiti potražnja i dostupnost opojnih sredstava. Provođena je pojačana kontrola osoba i vozila da bi se pronašla opojna sredstva, a uvedene su i preventivno-represivne mjere i aktivnosti na javnim mjestima - doznajemo iz izvješća PU osječko-baranjske o stanju sigurnosti na području Osječko-baranjske županije u 2017. godini. Rad na suzbijanju droga će se nastaviti, dodaju iz policije.

Sandra Lacić
oduzeto
ZAPLIJENJENE SU I DROBILICE
"TRAVA" ISPOD NADSTREŠNICE
Policajci iz Vrpolja u ponedjeljak su pronašli drogu na svom području. Nakon što su dobili nalog Županijskog suda, policajci su na području Općine Slavonski Šamac pretražili dom 50-godišnjaka i pri tome ispod improvizirane nadstrešnice pronašli sedam stabljika indijske konoplje, visine do 220 centimetara. Prošle godine policija je u Brodsko-posavskoj županiji zaplijenila 295.785,26 grama marihuane, 16.257,4 grama heroina, 649,3 grama amfetamina, 243 grama metamfetamina, 85,1 grama kokaina, 3426 tableta lijekova s liste opojnih droga, 2361,5 tableta i 9,11 grama ecstasyja, 206 sjemenki kanabisa, 86 stabljika kanabisa, 20,3 grama halucinogenih gljiva, 5 mililitara kanabisova ulja i 1,4 grama smole kanabisa.
Možda ste propustili...

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

ZAUSTAVILI GA NA GRANICI

Izgon iz RH zbog krivotvorene vize

Najčitanije iz rubrike