Dome slatki dome
VRTNI NAMJEŠTAJ

Ljetni detalji u svakom kutku
Objavljeno 9. kolovoza, 2018.
Ovakva koncepcija uređenja pridonosi osjećaju boravka u izvanjskom prostoru

Usprkos povećanom stresu i obvezama, stil života postaje sve ležerniji. Gube se pravila, kombinira se nespojivo i nastaju nove koncepcije. Jedna od takvih preobrazbi je i shvaćanje uređenja izvanjskog i unutarnjeg prostora. Gube se razlike, ono što je izvanjsko postaje unutarnje i obratno.


Ovakva koncepcija uređenja prikladna je za sve prostore, a u toplim ljetnim mjesecima pridonosi psihološkom osjećaju boravka u izvanjskom prostru. Ovo je posebice dobro za sve one prostore koji nemaju velike vrtove, balkone ili terase.

Etnotepih

Smjestite trosjed od ratana u dnevni boravak. Upotpunite ga istovjetnom foteljicom i klub stolićem. Odaberite tabure u trendovskom pletenom uzorku te etnotepih, a police povežite s drvenastom bojom ratana. Ako više volite izražajne boje odaberite bijelu garnituru od ratana, a boje uvedite kroz dekorativne jastučiće (obvezno etnouzorak i pletivo). Stražnji zid je idealan za postavu etnoslika, fotografija, ili crteža na samom zidu. Stvorili ste idealan prostor za uživanje.
Povežite dnevni boravak s radnom zonom na način da uvedete radnu stolicu od ratana, koš za smeće i detalje poput polica.
Ako želite uvesti samo manji „ljetni kutak“ u domu, uvedite foteljicu i klub stolić od ratana. Metalni lampion sa svijećama i samostojeća lampa unijet će poseban noćni ugođaj.
Ljetni ambijent

Blagovaonsku garnituru iz vrta unesite u unutarnji prostor. Police povežite s materijalima blagovaonske garniture. Poželjna je kombinacija više materijala i boja poput drveta, metala i keramike. Time ćete izbjeći uniformnost prostora i postići ugodan, ljetni ambient.
Elemente vanjskog uređenja možete uvesti i u prostor kuhinje kroz dekorativne detalje, rasvjetna tijela i kutije sa spremištem namirnica.
Izabela GALOVIĆ NINIĆ, dipl. ing.arh.
Svijetli namještaj
Ljetne detalje možete uvesti i u ulazni prostor. Zbog manje površine preporučljivo je koristiti svijetle elemente namještaja i otvorene police. Košara od ratana idealan je detalj za uvođenje ljetnog ugođaja.

Igrom izvanjskih i unutarnjih elemenata uređenja stvorit ćete ugodan i neobičan ambijent, ali zato ćete se sigurno odlično osjećati!
Možda ste propustili...

ZA SVE STILOVE UREĐENJA

Moderni tepisi za toplinu doma

MODERNA KUPAONICA

Igra elementima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POZITIVNO DJELOVANJE PASA

Havanezeri najbolje smanjuju stres

2

VRT - PRIPREME ZA NOVE RADOVE

Biljke pamte nepažnju i nestručnost

3

ZA SVE STILOVE UREĐENJA

Moderni tepisi za toplinu doma