Sport
NK ZRINSKI (JURJEVAC)

Formirati momčad za dolazak Treće lige u Jurjevac
Objavljeno 8. kolovoza, 2018.
Zrinski će svoje trećeligaške susrete do uređenja svoga igrališta Bara igrati u Čepinu

Godinama pri vrhu, a sada končano i na njemu. Itinerar je Zrinskog iz Jurjevca koji je prošlosezonskim osvajanjem prvenstva MŽNL Slavonije i Baranje zaslužio trećeligaški status, u kojem će u predstojećoj sezoni i "uživati". No ne na svom igralištu.


Budući da tamošnje igralište Bara trenutačno ne ispunjava zahtjeve aktualnog natjecanja, Jurjevčani će svoje protivnike dočekivati u Čepinu. Pokraj Uljare će se predstaviti, uglavnom, igrački kadar iz protekle sezone pojačan za sedmoricu novih: Dubravac (BSK, Bijelo Brdo), Matković (Đakovo Croatia), Čavar i A. Tomas (Višnjevac), Bračko (Torpedo, Kuševac), Penava (Polet, Semeljci) i Kolarik (Omladinac, Đakovački Josipovac). Najveće je, međutim, pojačanje povratak karizmatičnog trenera Antuna Labaka na jurjevačku klupu.


Labakova je primarna zadaća formirati momčad koja će se moći ravnopravno nositi s konkurencijom i predstaviti ju u Jurjevcu, kada će tamošnji kompleks, uz sredstva iz EU fondova, dobiti trećeligašku uporabnu dozvolu, a klub definirati centralnu poziciju u općini Punitovci, koja je kompletna uz Zrinski.

- U nedvojbeno jaču natjecateljsku konkurenciju ući ćemo s većim brojem igrača, koji su postali (i) potreba premda je i postojeći kadar zadovoljavajući, o čemu, uostalom, najbolje svjedoči prošlosezonsko osvajanje prvoga mjesta u državnoj, slavonsko-baranjskoj četvrtoj ligi. Klub je, nedvojbeno, stabilan jer iz njega nitko, osim prekobrojnih, ne odlazi, a mnogi bi došli. Nametnula se potreba pomlađivanja kadra, tako da su i svi novopridošli mladi igrači koji bi tek trebali postati bolji i sigurna budućnost kluba. Za to će trebati nešto vremena i strpljenja, ali u prilog čega nam nije išao prvenstveni start. U prvoj, naime, trećini jeseni imamo iznimno težak raspored utakmica nakon kojih bismo mogli biti poljuljani, ali i dodatno osnaženi da smo na dobrom putu. On, nedvojbeno, jednostavan nije, ali ćemo učiniti sve da bude u skladu sa željama svih u klubu i oko njega. Trenutačno mi je nepoznanica kolike su nam mogućnosti, kao i buduće konkurencije, ali kako do starta borbi za bodove ima još tri tjedna, vjerujem da ćemo biti na optimalnoj razini s tendencijom uspona - uvodni je dio jurjevačkih priprema prepričao trener Zrinskog Antun Labak, svjestan da su pred svima u klubu zahtjevne zadaće. D. Lekšan

OKOSNICA OD STAROSJEDILACA
Labak će od novopridošlih igrača momčad za jače prvenstvene izazove oblikovati i od starosjedilaca. I prošle sezone dres Zrinskog nosili su Pintarić, S. Hnatek, R. Kovačević (vratari), Mihaljević, Fehir, Majdiš, Bagarić, A. i M. Kerovec, Stanušić, Kukučka, Šinko, P. Kovačević, Bokanović, Lukačević, Živković i A. Hnatek.
Možda ste propustili...

MURSA-OSIJEK UZVRATILA KAŠTELANIMA I PORAVNALA SERIJU

Odluka u finalisti doigravanja za prvaka pada u nedjelju

Najčitanije iz rubrike