Osijek
AMERIČKI PREHRAMBENI BRENDOVI U OSIJEKU

Pokrenuli biznis zbog jednog sladoleda
Objavljeno 8. kolovoza, 2018.
U tridesetak kvadrata trgovine Dream store u Županijskoj ulici na broju 12 kriju se sladoledi, slatkiši, grickalice, umaci i napitci renomiranih američkih brendova kakve viđamo u popularnim serijama i filmovima!
Osječani više ne moraju potezati do Zagreba kako bi se počastili nekom od američkih slastica, a sve zahvaljujući sladoledu Kinder Bueno, zbog kojega su mladi poduzetnici – Osječanin Sandro Capan (27) i Marko Gavran (24) iz Čepina započeli svoj američko-slavonski san. Priču su proširili i na druge prehrambene proizvode pa tako u trgovini možete kupiti neki od 40 vrsta čipsova Pringles, Kelly‘s, Cheetos, Doritos, sladolede kao što su Ben&Jerry‘s, Snickers, Oreo, Toblerone, maslac od kikirikija, žitarice poput Frooty Loopsa kakve jede Howard iz serije Teorija velikog praska, 3 Musketeers čokoladicu koja se spominje u Seinfeldu, mnogo vrsta čokoladica Snickers, Milky Way, Jack Daniels, a tu su i popularni Marshmallowsi, jako puno okusa gaziranih pića – od Coca-Cole, Fante, Dr. Peppera pa sve do Starbucks i Bailey‘s kave, umaka za roštilj, sušene govedine i čili graha. Najbolje se prodaju sladoledi, a Osječani jako vole roštiljati na američki način.
- Posebno dobro se prodaje Jack Daniels umak za roštilj, a odlično idu i Cheetos i Doritos grickalice, kao i Pringles čipsovi, od kojih u ponudi imamo okuse od kiselih krastavaca, preko čedar sira do meda i senfa, svi su izvrsni – kaže Sandro. J. Pejaković
Slušaju želje kupaca
- Robu naručujemo preko interneta – iz Amerike stiže u London, odakle dolazi u Osijek. Svaka dva do tri tjedna nam stiže nova pošiljka i asortiman konstantno nadopunjujemo i mijenjamo. Ako kupac ima neku posebnu želju, može nam sugerirati i mi ćemo se potruditi uvrstiti taj proizvod u našu ponudu, kaže Marko Gavran, koji je tijekom studija uz rad proputovao dobar dio Sjeverne Amerike i Kanade – boravio je u Las Vegasu, Los Angelesu, Bostonu, New Yorku i ondje je imao priliku kušati sve proizvode koje danas s poslovnim partnerom Sandrom nudi Osječanima.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike