Crna kronika
ZAPLJENA DROGE NA BAJAKOVU

Državljanka Srbije skrila u Citroenu 22,4 kila marihuane
Objavljeno 8. kolovoza, 2018.
Droga je bila skrivena u 22 plastična paketa koja su bila u preinačenim dijelovima vozila
BAJAKOVO - Zajedničkom akcijom policajaca i carinika u nedjelju je na Graničnom prijelazu Bajakovo oduzeto više od 22 kilograma marihuane. U automobilu Citroen C5, srpskih registracijskih oznaka, koji je u jutarnjim satima stigao na granicu i pokušao ući u Hrvatsku, pronađeno je oko 22,4 kilograma marihuane. Droga je pronađena u preinačenim dijelovima vozila, u 22 plastična paketa. Vozačica, 44-godišnja državljanka Srbije, uhićena je i uz kaznenu prijavu, predana u pritvorsku jedinicu PU vukovarsko-srijemske.
U prvih sedam mjeseci ove godine u Vukovarsko-srijemskoj županiji, zaplijenjeno je više od 120 kilograma marihuane, od čega na graničnom prijelazu Bajakovo 86,9 kilograma, zaključno s 5. kolovoza.
Na razini cijele Policijske uprave vukovarsko-srijemske obavljeno je 129 zapljena različitih vrsta droga, a 120 osoba je prijavljeno - doznajemo od Marijane Maje Barbarić iz PU vukovarsko-srijemske. Hrvatska policija i carinici gotovo se svakog dana susretnu s pokušajima krijumčarenja raznih vrsta droga. Krijumčari su dosjetljivi, no dobroj obučenosti granične policije i njuhu službenih pasa, veliki broj dilera se otkrije. Granični prijelaz Bajakovo jedan je od najpoznatijih gdje se droga pronalazi. Nalazi se na tzv. Balkonskoj ruti droge, u kojoj se marihuana i hašiš šverca iz Kosova i Albanije, a heroin dolazi s Bliskog istoka. U većini slučajeva drogu preko granice švercaju kuriri, a pravi narkodileri drogu čekaju na odredištu.
Tijekom srpnja, u dva navrata, policija i carina su na graničnom prijelazu Bajakovo spriječile pokušaj krijumčarenja oko 42 kilograma marihuane. U automobilu Nissan Navara 74-godišnji državljanin Njemačke skrio je više od 38 kilograma marihuane. Droga, zapakirana u 35 paketa bila je skrivena u nadograđenom karoserijskom dijelu prtljažnog prostora terenskog vozila. Nekoliko dana kasnije, u Citroenu C5 kao i u slučaju od nedjelje, 56-godišnji državljanin Srbije je u Hrvatsku pokušao unijeti nešto manje od 3,8 kilograma iste droge.Vlasnik vozila nalazio se kao putnik u Citroenu kojim je upravljao 39-godišnjak iz Srbije. Droga je pronađena u preinačenim dijelovima podvozja automobila, upakirana u šest plastičnih paketa, tzv. kifli. Njemac i 56-godišnji državljanin Srbije uhićeni su. Protiv 74-godišnjaka vukovarsko odvjetništvo već je zatražilo od suca istrage Županijskog suda u Vukovaru zadržavanje u istražnom zatvoru.
Sandra Lacić
uhićena
SRPSKA DRŽAVLJANKA JE U ZATVORU
LANI ODUZETO 285 KG MARIHUANE
Tijekom prošle godine hrvatska je policija zaplijenila više od 285 kilograma marihuane, što je 116 posto više nego što je zaplijenjeno u 2016. godini. Uz marihuanu, lani je u Hrvatskoj oduzeto 26.895,99 grama heroina, 8600,17 grama hašiša, 483.855,40 grama kokaina, 38.227,61 gram amfetamina te 13.039,04 grama ecstasya uz navedeno u Hrvatskoj oduzeto je još 977 doza LSD-a te 1011 tableta metadona. Zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u 2017. godini u Hrvatskoj je prijavljeno 2093 kaznenih djela, a godinu ranije 2235. Zbog omogućavanja trošenja droga, u 2016. godini prijavljene su 594 osobe, a u 2017. njih 491. Zbog prometa i proizvodnje tvari zabranjenih u sportu prijavljeno je u dvije godine 14 osoba.
Možda ste propustili...

GODINU I POL NAKON PLJAČKE

Uhićen pljačkaš 6 milijuna kuna

ZAUSTAVILI GA NA GRANICI

Izgon iz RH zbog krivotvorene vize

Najčitanije iz rubrike