Mozaik
OSJEČANKA POSTALA ZAŠTITNO LICE LINIJE KIM KARDASHIAN

Anamarija Crnoja: Modeli se trebaju držati zdravog života i znati kad reći “ne"
Objavljeno 8. kolovoza, 2018.
Trenutno se pripremam za moj prvi New York Fashion Week, koji kreće 6. rujna

Lijepa mlada Osječanka Anamarija Crnoja ovih dana puni stranice svjetskih medija, i to zasluženo. Izabrana je za novo zaštitno lice kampanje za make-up kolekciju "The Classic Collection" brenda KKW Beauty, u vlasništvu Kim Kardashian West!


Anamarija nam je otkrila sve o svojoj karijeri, castingu za taj prestižni angažman, ali i o tome kako se osjeća daleko od rodnog grada. Završile je Školu za tekstil dizajn i primjenjenu umjetnost u Osijeku, a u SAD je otputovala u veljači ove godine.

Baviš se modelingom samo tri godine? Kako si počela?
- Da, u modelingu sam posljednje tri godine. Otkrili su me sestrini školski prijatelji Damir Begović i Domagoj Štimac, danas su poznatiji pod imenom Twins i bave se dizajnom.

Možeš li nam nabrojiti što si sve radila do sada i gdje?
- U Hrvatskoj sam radila s brojnim dizajnerima, radila dosta revija, editorijala i naslovnica. Prava karijera mi je počela u SAD-u, u Miamiju je bilo predstavljanje linije Dolce Gabanne, u Los Angelesu sam napravila kampanju za FILU, a sad u New Yorku imam ovaj posao za Kim kozmetiku.

Kako je izgledao casting za kozmetičku liniju Kim Kardashian?
- Casting je bio u New Yorku, došlo je puno cura, pola New Yorka. Casting je trajao tri dana. Call back je bio nakon dva dana. I nakon call backa Kim me je držala pod opcijom, a nakon pet dana potvrdila me za posao.

Što zapravo znači biti zaštitno lice kampanje i na koliko dugo si potpisala ugovor?
- Kim ne potpisuje ekskluzivne ugovore ni sa kim. Takva joj je strategija brenda. Ali ugovor je potpisan i plaćeno je za jednu godinu prava. Tako da je dobro.

Pretpostavljam da će ti ovaj angažman otvoriti mnoga vrata na američkom tržištu, zar ne?
- Pa da, sigurno su svi vidjeli, ali sad treba vidjeti kako će se dalje razvijati. Za srednje klijente sigurno ću imati više posla, za top-kljente - to je već politika. Najvjerojatnije je to to za ovu godinu, bar što se tiče kozmetike.

Što bi savjetovala djevojkama koje čine prve korake na međunarodnoj modnoj sceni? Na što moraju pripaziti?
- Prva i osnovna stvar je da iza sebe imaju kvalitetnu agenciju i dobrog menadžera. Ako to nemaš, izgubiš se u svemu, ja to mogu potvrditi iz vlastitog iskustva. U staroj agenciji nisam dobivala korisne informacije, niti su se brinuli o meni kao što se treba brinuti oko modela, pustili su me među vukove, na nepoznat teren i morala sam se snalaziti sama. Imala sam agenciju, a kao da ju nisam imala. Na moju sreću, saznala sam za moju trenutnu agenciju Models (na instagramu @modelsmanagementworld). Ta mi je agencija pokazala kvalitetu, pružila informacije i prije svega me pripremala na najvažniji korak u mom životu, a to je bio odlazak u svijet. Također, moj savjet curama bi bio da se drže zdravog života i da znaju kad i u kojim situacijama treba reći “ne".

Kako održavaš vitkost i imaš li neki omiljeni zdravi recept?
- Ja sam cijeli svoj život vitka, ali to nije bilo to. Prije sam jela apsolutno sve, nisam birala, a bila sam tanka. Sad, nakon što sam se odrekla nezdrave hrane, izbacila slatkiše i počela svakodnevne treninge, razlika je ogromna. Osjećam se fizički i psihički jačom. Nakon što sam krenula u teretanu, shvatila sam koliko su treninzi važni bez obzira na oblik tijela. Moja se prehrana sastoji od puno voća i povrća, a kao omiljeni recept navela bih piletinu s indijskim oraščićima.

Kakvi su ti planovi za dalje u poslu? Što ti je najveća ambicija?
- Trenutno se pripremam za moj prvi New York Fashion Week, odnosno Tjedan mode, 6. rujna. Što se ambicije tiče, hmm, kako da kažem, the only way is up, babe, for you and me now, tako nekako ide ona stara pjesma. A motivacija mi je pomoći svojoj obitelji, da svi skupa imamo kvalitetniji život.

Nedostaje li ti ikada Osijek? Dolaziš li nekad ovamo?

- Nikad nisam "patila" za Osijekom. Ali, naravno, Osijek kao grad je prekrasan, samo, na žalost, pust. Voljela bih da je situacija drukčija, ipak me uz to mjesto veže puno predivnih uspomena. Nedavno sam ga posjetila na tjedan dana, moja je obitelj još uvijek tamo, tako da mi je Osijek obavezna postaja.
Tanja Kvorka
Kim
NE POTPISUJE EKSKLUZIVNE UGOVORE
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike