Sport
EUROPSKO PRVENSTVO U GIMNASTICI

Seligman i Nemčanin idu u Glasgow
Objavljeno 7. kolovoza, 2018.
Na Europskom prvenstvu za gimnastičare koje će se održati u Glasgowu od četvrtka do nedjelje Hrvatsku će u seniorskoj konkurenciji predstavljati Filip Ude, Robert Seligman, Anton Kovačević i Jakov Vlahek. Sva četvorica nastupit će u višeboju i pokušati izboriti ekipno finale te pojedinačna finala u višeboju, ali i na pojedinim spravama. Kod Filipa Udea, Roberta Seligmana i Jakova Vlaheka primarna sprava bit će konj s hvataljkama, a kod Antona Kovačevića to je preča.
- Potpuno sam spreman fizički i psihički. Vježbu startne ocjene 6.1 stabilno odrađujem na treninzima i očekujem da, ako sve bude išlo prema planu, bez većih problema uđem u finale, a potom se u finalu, uz malo sportske sreće, domognem i postolja, kao i prije deset godina u Lausanni. Nakon pobjede na prvenstvu Hrvatske i srebra na Mediteranskim igrama, u odličnoj sam formi i želim uspješno nastaviti natjecateljsku sezonu - nestrpljiv je uoči nastupa na eurosmotri osječki gimnastičar Robert Seligman.
Svjetski prvak na preči Tin Srbić zbog ozljede ramena morao je otkazati nastup u Glasgowu, pa tako Anton Kovačević ostaje jedina hrvatska uzdanica na toj spravi.
Osim četvorice seniora, Hrvatska će na Europskom prvenstvu imati i predstavnike u juniorskoj konkurenciji. U Glasgowu će nastupiti Osječanin Mauro Nemčanin, te Borna Matić, Marko Sambolec i Mateo Žugec.
Ivana Liović
Najčitanije iz rubrike