Sport
LIGA EUROPSKIH PRVAKINJA

Osječanke u novom lovu na šesnaestinu finala
Objavljeno 7. kolovoza, 2018.
Suparnice u Gradskom vrtu su najbolje ekipe Makedonije i Portugala, te drugoplasirana Norveške, a ulaznica stoji deset kuna

U posljednjih 12 godina dobiti deseti put domaćinstvo kvalifikacijske skupine Lige europskih nogometnih prvakinja najbolja je ocjena UEFA-inih čelnika organizacije toga natjecanja u Osijeku.


Dugogodišnji vodeći čovjek ŽNK-a Osijek Bojan Bodražić, sa suradnicima, ima tu napornu i ugodnu obvezu primarno zahvaljujući popularnim "zečicama", koje su godinama najbolje u Hrvatskoj i kao takve predstavljaju našu zemlju u najprestižnijem kontinentalnom klupskom natjecanju. U kojem su u dva navrata načinile iskorak plasiravši se među 32 najuspješnije ekipe, što im je prošle godine izmaknulo za pogodak koji je nedostajao da se kao jedna od dvije najbolje drugoplasirane ekipe probiju u šesnaestinu finala. To im je opetovana želja, kao i vraćanje dvostruke krune na "Mačkamamu", o čemu je, između ostaloga, predsjednik Bodražić govorio na jučerašnjoj medijskoj konferenciji održanoj u prostorijama Gradskog vrta najavljujući početak današnjih borbi u okviru desete kvalifikacijske skupine. U koju su Osječanke dospjele iz drugog jakosnog šešira, iza favoriziranog drugoplasiranog sastava Norveške Avaldsnesa IL, a ispred prvaka Portugala Sportinga iz Lisabona i najbolje ekipe Makedonije Dragon 2014 iz Skoplja. S kojom "zečice" večeras otvaraju turnir nakon što će prethodno na djelu vidjeti konkurenciju iz Norveške i Portugala.
- Kada smo vidjeli sastav ostalih skupina, spoznali smo da nas ždrijeb nije (po)mazio, ali kvaliteta postojećeg igračkog kadra i samopouzdanje daju nam nadu da možemo izboriti sljedeći natjecateljski krug. U odnosu prema prošloj godini, kada smo bili lišeni usluga više ozlijeđenih igračica te bez pravih pojačanja, ovoga kolovoza kadrovska je slika znatno povoljnija. Sve su, naime, igračice zdrave i spremne, a pojačani smo polivalentnom Leonardom Balog i vratarkom Suzanom Žigante te verificiranom trenericom iz Splita Petrom Mandić Jelaskom, koja će voditi ekipu u predstojećim kvalifikacijskim borbama. U pripremnom smo razdoblju odigrali četiri jake međunarodne utakmice s najboljim ekipama iz okruženja te, otprilike, vidjeli mogućnosti, iako nas iščekuju, uglavnom, nepoznanice. Makedonke smo već uvjerljivo pobjeđivali i vjerujemo da će se taj trend nastaviti, a istodobno imamo loša iskustva s Norvežankama i Portugalkama, čije ambicije najbolje ilustrira broj strankinja u njihovim redovima. Naši su domaći i svi smo uvjereni da neće razočarati - zaključio je predsjednik Bodražić, dodavši da će se svaki natjecateljski dan na zapadnu tribinu stadiona Gradski vrt moći ući s ulaznicom od deset kuna. Identično kao u ponedjeljak, 13. kolovoza, u Vinkovcima na stadion HNK Cibalia, gdje će se sastati Portugalke i Makedonke. Sve će osječke protivnice igrati u Gradskom vrtu, gdje će prvakinje Hrvatske na teren izvesti Violeta Baban:
- Sigurno smo mogle dobiti i slabije protivnice, ali se ne bojimo nikoga i pokazat ćemo da znamo igrati, pa ako su druge bolje, neka pobijede. Permanetno igranje u Europi svojevrsna nam je nagrada za cjelogodišnji trud u državnim okvirima, gdje se iznova potvrđujemo i moramo potvrditi. Uvjerena sam da nećemo razočarati i jedva čekamo početak borbi, u kojima je sve moguće - optimistično je najavila početak turnira kapetanica ŽNK Osijek.
Nakon večarešnjeg ogleda s Makedonkama, u petak će protivnice biti Portugalke, a u ponedjeljak Norvežanke.
Dražen Lekšan
Raspored
UTORAK

Gradski vrt, 16 sati: Avaldsnes IL - Sporting

Gradski vrt, 20.15 sati: Osijek - Dragon 2014

PETAK

Gradski vrt, 16 sati: Dragon 2014 - Avaldsnes IL

Gradski vrt, 20.15 sati: Osijek - Sporting

PONEDJELJAK

Gradski vrt, 17 sati: Osijek - Avaldsnes IL

Stadion Cibalije, 17 sati: Sporting - Dragon 2014
Osječanke su dobile tešku skupinu, vjeruju kako su bolje od Makedonki, a tu su i Norvežanke i Portugalke
Viloeta Baban

kapetanica ŽNK Osijek

- Sigurno smo mogle dobiti i slabije protivnice, ali se ne bojimo nikoga i pokazat ćemo da znamo igrati, pa ako su druge bolje, neka pobijede. Igranje u Europi svojevrsna nam je nagrada za cjelogodišnji trud u državnim okvirima, gdje se iznova potvrđujemo i moramo potvrditi.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike