Sport
ODLAZAK KAPETANA

Samo je pitanje trenutka kada će Barišić postati Gers
Objavljeno 7. kolovoza, 2018.
Sati ili možda sad minute dijele Bornu Barišića od prelaska u redove Rangersa. Otkako je završila prošla natjecateljska sezona bilo je jasno kako će kapetan bijelo-plavih dignuti sidro iz Gradskog vrta. Bilo je pitanje samo tajminga i ponude koja će zadovoljiti klupski menadžment. Koketirali su neki talijanski i turski klubovi s Bornom, ali službene ponude nije bilo. U međuvremenu kapetan je igrao odlično. Možda i najbolji nogomet u svojoj karijeri, a sve je kulminiralo u utakmicama protiv Rangersa. Menadžer škotskog kluba Steven Gerrard i uoči dvoboja s Osijekom naznačio je Barišića kao najveću opasnost, a tada još nije znao kako će se "zaljubiti" na prvi pogled u njega. Već je nakon utakmice u Osijeku bilo jasno kako je Gerrard ozbiljno zagrizao za Bornu. Biranim se riječima izjašnjavao o njegovim igračkim kvalitetama i tada je bilo jasno kako će krenuti u akciju. Uzvrat na Ibroxu samo je dodatno učvrstio Gerrardov stav kako mu je igrač poputa Barišića neophodan. Navijači Rangersa pokazali su kako posve dijele razmišljanje svog menadžera jer u jednoj anketi čak 84 posto njih bilo suglasno da bi kapetana Osijeka trebalo dovesti na Ibrox.
Nakon toga sve je bila stvar tehnike. Barišić, koji se sa suigračima u petak rano ujutro vratio u Osijek, već je sutradan bio na povratnom letu za Glasgow. Osijek je prihvatio ponuđenu odštetu koja, prema pisanju škotskih medija, iznosi 2,2 milijuna funti ili 2,6 milijuna eura. Dođe li do realizacije tog transfera bit će to jedan od najboljih poslova koji je osječki klub napravio u samostalnoj Hrvatskoj. Barišić se jučer podvrgnuo liječničkim pregledima, a škotski mediji nagađali su kako će cijeli posao biti završen unutar 24 sata (u utorak). Inače, Borna nakon uzvratnog susreta na Ibroxu nije skrivao svoje oduševljenje atmosferom koja vlada na tom kultnom stadionu.
- Igrati u atmosferi kakva vlada na Ibroxu san je svakog igrača. Možda ljudi na TV nemaju taj doživljaj kao mi na terenu kada krene navijanje 50.000 ljudi. Da, volio bih igrati za Rangerse i pred takvim navijačima, rekao je Borna Barišić škotskim novinarima nakon susreta u Glasgowu.
Naravno, u Gradskom vrtu nitko nije želio davati nikakve službene informacije o tom poslu. Drže se postulata prema kojemu ne komentiraju transfere koji nisu završeni. Bornin jučer još to nije bio, iako nitko više nije sumnjao kako će on postati novi član Gersa. Najvažnije je što je Osijek dao "zeleno svjetlo" za odlazak kapetana koji je imao ugovor do ljeta 2020. Ostalo je još da Borna dogovori svoje uvjete pod kojima će igrati za plave iz Glasgowa. S obzirom na njegovu želju za odlaskom sumnjamo kako će to biti nekakva prepreka u realizaciji posla. D.Keler
JAVIO SE I MIDDLESBOROUGH

Dosta se klubova iz različitih zemalja interesiralo za Barišića. Talijani, Turci, Belgijci, Portuglaci, Englezi. No, zanimanje je ostalo u domeni raspitivanja ili ponude nisu bile zadovoljavajuće. U posljednji trenutak u igru oko angažmana Borne Barišića uključio se i engleski drugoligaš Middlesborough. Englezi su možda mogli ponuditi i bolju odštetu, pa i plaću za Barišića, No, kada se engleski klub uključio u priču Osijek, Borna i Rangersi već su bili u poodmakloj fazi pregovora pa su Osječani željeli ostati džentlmeni do kraja s obzirom na to da je škotski klub odmah poslao konkretnu ponudu koja je zadovoljila apetite bijelo-plavih.
Borna Barišić

kapetan Osijeka

- Igrati u atmosferi kakva vlada na Ibroxu san je svakog igrača. Da, volio bih igrati za Rangerse - rekao je Borna Barišić škotskim novimarima nakon uzvratnog susreta između Rangersa i Osijeka
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana