Osijek
NEOBIČAN NATPIS NA KANTI ZA OTPAD

Ne kradi kantu. Prijavit ću policiji!
Objavljeno 7. kolovoza, 2018.
"Ne kradi kantu. Prijavit ću na Specijalnu policiju!" - natpis je kojeg je na svojoj kanti za komunalni otpad napisala vlasnica iz Donjega grada N. S. (podaci poznati redakciji). Nije dugo trebalo da njezina kanta osvane na društvenim mrežama, a među komentarima isticao se njezin, gdje je napisala kako su ju prije neki dan posjetili djelatnici Unikoma te joj rekli kako joj je kanta ukradena te da kanta koju ima ispred kuće nije njezina. Nakon toga napisala je poruku potencijalnim kradljivcima, a da ih sporadično ima potvrdio je i Stevo Anetić, pomoćnik direktora Unikoma, rekavši da građane koji im prijave krađu/nestanak kante, upućuju na policiju. U međuvremenu, uz pomoć čipa i Unikom može detektirati pripada li kanta ispred kuće, odnosno u zgradi (su)vlasnicima ili ne.
Uz pomoć čitača u roku od tri sekunde očitamo kantu i znamo čija je. Inače, poznato nam je da građani označuju svoje kante imenima, ili adresama, pa čak i naljepnicama. U slučaju sugrađanke moguće je da je došlo do zbrke, jer među 50 tisuća kanti koliko ih je u gradu, moguće su slučajne zamjene – pojasnio je Anetić, dodajući da se nova kanta može nabaviti u Unikomu.
Inače, za razliku od proteklih godina, krađe, odnosno nestanci kanti, nisu zabrinjavajuća pojava. Uz to, nema ni požara u kantama ili kontejnerima kakvi su također znali biti zabilježeni ranije. M. Mihelić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike