Regija
POČELA GRADNJA PJEŠAČKE STAZE

Do škole u Vetovu najesen pločnikom
Objavljeno 5. kolovoza, 2018.
OVČARE - Dugo očekivana i nekoliko puta u predizborno vrijeme najavljivana investicija u gradnju pješačke staze na relaciji Ovčare – Vetovo nedavno je napokon počela. Na radost tamošnjih mještana, a najviše učenika koji su se svakodnevno kretali tim pravcem, ali vrlo brzom prometnicom, radovi će biti završeni do početka sljedeće školske godine. Sada su u tijeku grubi zemljani radovi, navozi se tucanik, postavljaju betonski rubnjaci, a na kraju slijedi asfaltni sloj.
- Izgradnja ovog nogostupa bila nam je prijeko potrebna zbog naše djece koja idu u školu. Za školarce je velika opasnost kretati se glavnom cestom. Kod svih načelnika i gradonačelnika uvijek je na riječima u prvom planu bila gradnja tog nogostupa, no to su ostajala samo obećanja. Svi su to obećavali kad su izbori, a kad bi izbori prošli - nikom ništa. Eto, kao što vidite, do gradnje je ipak došlo, ali zahvaljujući sadašnjem gradonačelniku Josipu Budimiru, koji je obećanje koje je dao i ispunio - rekao je Ivan Metić, predsjednik Mjesnog odbora Ovčare, ne skrivajući svoje zadovoljstvo zbog izgradnje nogostupa.
Novac za nogostup osigurao je ŽUC Požeško-slavonske županije budući da se on gradi uz županijsku cestu, iz sredstava redovne izgradnje.
- Investicija je vrijedna 600 tisuća kuna, a uz normalne vremenske uvjete, radovi mogu biti gotovi za dva do tri tjedna – rekao je ravnatelj ŽUC-a Mijo Jozak.
- Sretni smo što smo dobili sprave za dječje igralište, koje je također izgrađeno zahvaljujući Gradu Kutjevu. Imamo u planu, uz pomoć Grada, obnoviti i križ u našem mjestu. Uvjereni smo da ćemo uz nogostup dobiti i koji rasvjetni stup. Sve činimo kako bi nam bilo ljepše, ugodnije živjeti ovdje u Ovčarama. Gradonačelnik Budimir obećao je da će nam u našim aktivnostima i dalje pomagati – zaključio je Ivan Metić.
- Drago nam je da smo uz višegodišnje lobiranje uspjeli konačno osigurati gradnju ove pješačke staze, dužine nešto više od 800 metara, koja se nastavlja na pješačku stazu u naselju Vetovu i sigurno će znatno povećati sigurnost prometovanja na ovom pravcu – istaknuo je kutjevački gradonačelnik Josip Budimir. AGM Kruna
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana