Osijek
STAŽIRANJE U INSTITUCIJAMA EU KOMISIJE

Prijave se primaju do kraja kolovoza
Objavljeno 6. kolovoza, 2018.
Kao i svake godine, Europska komisija nudi zainteresiranima plaćeni pripravnički staž u trajanju od pet mjeseci za 1300 kandidata, a prijaviti se mogu svi građani zemalja članica Europske unije bez obzira na svoju dob.
Vježbenici koji odrade plaćeni pripravnički staž stječu praktično iskustvo kreiranja politike Europske unije u multikulturalnom okruženju, a raditi mogu u glavnim gradovima Belgije i Luksemburga u Bruxellesu i Luxembourgu, ali i diljem zemalja članica Europske unije.
Opis radnog mjesta isključivo ovisi o instituciji koja će biti dodijeljena vježbeniku s odrađenim pripravničkim stražom, pa, primjerice, mogu raditi na području prava tržišnog natjecanja, zatim ljudskih resursa, politike zaštite okoliša i slično.
Nadalje, vježbenik bi sudjelovao u organiziranju sastanaka i radnih skupina, istraživanju i sastavljanju dokumentacije, kao i u vođenju projekata.
Naknada za stažiranje iznosi 1177 eura mjesečno, a online prijave isključivo na web-stranici www.ec.europa.eu, traju sve do kraja kolovoza 2018. godine. I.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike