Osijek
KUKULAB PROMOVIRA ZDRAV ŽIVOT I BORAVAK U PRIRODI

Zabava i opuštanje u Kukuruznom labirintu uz brojne zanimljive sadržaje
Objavljeno 6. kolovoza, 2018.

Kukuruzni labirint, prostor za uživanje u prirodi nadomak grada, ili, kako kažu organizatori projekta, udruga Kreativna rekreacija, najbolje mjesto za izgubiti se izvan grada, otvorio je svoja vrata i treću godinu zaredom. Smješten u blizini pješačkog mosta, uz lijevu obalu Drave, i ove će godine kroz edukativne radionice i predstave za djecu, kao i programe za starije, poput prošlogodišnjeg gostovanja pivnice Runda, promovirati zdrav život i boravak u prirodi te ljeto u Osijeku učiniti još zabavnijim.


Ideja kukuruznog labirinta nastala je prije gotovo 30 godina, točnije 90-ih godina u Sjedinjenim Američkim Državama, a u Osijeku je zaživjela zahvaljujući entuzijastima iz udruge Kreativna rekreacija. Labirint se prostire na pola hektara površine pod kukuruzom, a za dizajn staze, čija je ukupna dužina oko jedan kilometar, i ove je godine zaslužan Studio 33. Za razliku od prošlogodišnje, kada su i najspretniji imali problema s pronalaskom izlaza iz labirinta, ovogodišnja staza je nešto jednostavnija te će vam, ako se ne “švercate”, trebati i do dvadesetak minuta da uživate u potrazi za izlazom, ali i da ju u konačnici uspješno savladate.
Osim testiranja orijentacijskih sposobnosti šetnjom kroz labirint, posjetitelji će i ovoga ljeta moći uživati u brojnim popratnim zabavnim sadržajima.
- Ove godine, u suradnji s Kreativnom agencijom Adverta, u Kukulabu planiramo organizirati i popularnu Sofu. S azilom za pse Udruge Pobjede planiramo Povratak otpisanih, tradicionalno druženje za udomitelje i udomljene životinje koje inače redovito održava ova udruga kod amfiteatra. Također, izvjestan je i nastavak suradnje s redateljem Ivanom Kristijanom Majićem, koji je prošle godine u kukurznom labirinitu, odnosno Kukulabu, realizirao predstavu za djecu Mačak u čizmama. Nažalost, još nemamo konkretne datume, ali građane ćemo putem društvenih mreža o svemu obavijestiti na vrijeme – rekao nam je Tihomir Radić, potpredsjednik udruge Kreativna rekreacija.
Radno vrijeme Kukuruznog labirinta tijekom tjedna je od 17 do 20 sati, dok vikendom radi i prijepodne i poslijepodne, odnosno dvosmjenski, od 10 do 13, i od 17 do 20 sati. Cijene ulaznica su popularne, iznose 10 kuna za djecu i 15 kuna za odrasle. I. Alilović
Ideja kukuruznog labirinta nastala je 90-ih u Americi, a u Osijeku je s tim krenula Udruga Kreativna agencija
Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike