Crna kronika
POGREŠKE VOZAČA

Smanjen je broj poginulih osoba na cesti u srpnju
Objavljeno 6. kolovoza, 2018.
U Osječko-baranjskoj županiji najviše se nesreća dogodilo zbog nepropisne i neprilagođene brzine
OSIJEK - U srpnju su zbog posljedica prometnih nesreće na cestama Osječko-baranjske život izgubile dvije osobe.
To je tri osobe manje nego u srpnju lani. Ovoga srpnja bilo je manje nesreća nego 2017. Zabilježena je 181 prometna nesreća, a godinu dana prije 195. Manje je i teže ozlijeđenih osoba, 9 ovoga srpnja, a lani 21. Lakše ozlijeđenih bilo je 62 (u 2017. godini 84).
Najviše nesreća dogodilo se zbog nepropisne i neprilagođene brzine (44), oduzimanja prednosti prolaska (24), nepropisnog uključivanja u promet (23), nepropisnog kretanja vozača kolnikom (22) i nepropisne vožnje unatrag (14). U 21 prometnoj nesreći počinitelji su bili pijani. U tim je nesreća jedna osoba poginula, dvije su teško ozlijeđene i 13 lakše. Prema danima u tjednu, najviše prometnih nesreća evidentirano je ponedjeljkom (36), slijedi utorak (27), četvrtak (27), petak (25), subota (25), nedjelja (22). Najmanje ih je bilo srijedom - 19. Po dobu dana najviše prometnih nesreća evidentirano je od 12 do 16 sati (55), a najmanje od ponoći do 4 sata (11).
Mladi vozači sudjelovali su u 25 prometnih nesreća, u kojima su ukupno stradale četiri osobe, koje su lakše ozlijeđene. Mladi vozači skrivili su 16 prometnih nesreća, u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene. U jednoj prometnoj nesreći, s jednom ozlijeđenom osobom, mladi je vozač imao alkohola u krvi.
Mopedisti i motociklisti sudjelovali su u jedanaest prometnih nesreća. Jedna prometna nesreća bila je s poginulim osobama, osam s ozlijeđenim osobama a dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Ukupno je stradalo devet osoba, od kojih je jedna osoba poginula, četiri su osobe teže ozlijeđene i četiri lakše. Navedena skupina krivac je za osam prometnih nesreća, a jedan vozač navedene skupine upravljao je vozilom imajući alkohola u krvi.
Biciklisti su sudjelovali u osam prometnih nesreća, od čega u šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama te u dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Ukupno je stradalo šest biciklista, koji su lakše ozlijeđeni. Vozači bicikla sskrivli su četiri prometne nesreće, a u dvije prometne nesreće biciklisti su bili pijani.
Pješaci su sudjelovali u četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima je jedan pješak teže ozlijeđen, a tri pješaka lakše. Na pješakom prijelazu dogodile su se dvije prometne nesreće.
Milan Bugarić
ohrabrujUĆE
BROJ NESREĆA MANJI JE NEGO LANI
Prekršaji motociklista i biciklista
U srpnju su evidentirana 33 prekršaja mopedista i motociklista, a tri su vozača bila pijana. Četiri prekršaja odnosila su se na prebrzu vožnju, šest na upravljanje neregistriranim vozilom, sedam na nekorištenje zaštitne kacige, jedan na upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, tri na neuporabu svjetala, jedan na nepropisno pretjecanje, a ostalih prekršaja bilo je osam. U srpnju je evidentirano i 105 prekršaja biciklista, od čega su se 52 odnosila na upravljanje biciklom s alkoholom u krvi, 33 su se odnosila na nekorištenje biciklističke staze i vožnju po nogostupu, sedam na neuporabu svjetala u noćnim uvjetima, pet na nekorištenje reflektirajućeg prsluka, dva na tehničku neispravnost.
Možda ste propustili...

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

Najčitanije iz rubrike