Novosti
CROATIA AIRLINES OD SRIJEDE NE LETI

Štrajk će koštati 800
tisuća eura po danu
Objavljeno 3. kolovoza, 2018.
Iz Hrvatskog sindikata prometnih pilota i Organizacije radnika Croatia Airlinesa u petak su izvijestili kako piloti, stjuardese i aviomehaničari sljedećeg tjedna kreću u štrajk, jer nisu ispunjeni njihovi zahtjevi, niti je potpisan kolektivni ugovor nakon sastanka s premijerom Andrejom Plenkovićem.
"Nakon sastanka održanog s premijerom Andrejom Plenkovićem 6. srpnja, postignut je dogovor uz obećanje premijera da će se ubrzo stvoriti potrebni uvjeti, a prije svega postavljanje nove i kompetentne Uprave u punom mandatu kako bi nakon gotovo 20 mjeseci konačno potpisali kolektivni ugovor koji je temelj svih civiliziranih zapadnih aviokompanija, gdje pripada i Croatia Airlines", stoji u priopćenju iz ORCA-e.
Uprava Croatia Airlinesa u petak je upozorila da će štrajk koji je sindikat ORCA najavio za sredinu idućeg tjedna izazvati gubitke do 800.000 eura po svakom danu štrajka te pozvala sindikate i zaposlene na "duboko promišljanje o značaju i posljedicama štrajka u ovom trenutku". Piloti, stjuardese i aviomehaničari u srijedu, 8. kolovoza, s početkom u 6 sati ujutro kreću u štrajk, jer nisu ispunjeni njihovi zahtjevi, niti je potpisan kolektivni ugovor nakon sastanka s premijerom Andrejom Plenkovićem.
S obzirom na tu najavu štrajka, čije je trajanje predviđeno do ispunjenja traženih zahtjeva. Štrajk će, prema podacima Uprave, utjecati na gotovo 7000 putnika samo u prvom najavljenom danu štrajka. "Cijela ova situacija izuzetno je negativna za kompaniju te se ovom prilikom ispričavamo svim našim putnicima čija prava u ovim okolnostima iznad svega moramo zaštititi. Sve informacije putnicima redovno ćemo ažurirati na kompanijskoj web-stranici www.croatiaairlines.hr, a za sva pitanja na raspolaganju im je i kontakt-centar", zaključuje se u priopćenju Croatia Airlinesa.H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike