TvObzor
SLAVONIJA FEST CMC 200

Novi susret brodske publike i Opće Opasnosti
Objavljeno 3. kolovoza, 2018.

Treću godinu zaredom Slavonski Brod će 24. i 25. kolovoza ugostiti neka od najznačajnijih glazbenih imena regionalne pop i rock scene, a među njima je i Opća Opasnost, dobro poznati gost svih Brođana. Prošle su godine fantastičnim koncertom zatvorili Slavonija fest CMC 200, a ove godine se ponovo vraćaju u tvrđavu Brod i to na glavnu večer, 25. kolovoza. Festival je u tri godine postao jedan od najznačajnijih u Hrvatskoj i regiji kada je u pitanju pop i rock glazba.


"Sigurno je ovaj festival velika stvar u vremenima kada se sve nešto događa, ali ne u ovakvim razmjerima. CMC televizija napravila je veliku stvar, a svjedoci smo koliko je publike bilo i koliko žele ovakav festival vidjeti. Već smo prošle godine dogovorili nastup za ovu godinu, tako da rock and rollu nema kraja u Slavoniji dok god Opća Opasnost postoji. Bitno je pomogla i priča oko ovog festivala", kaže Pero Galić, pjevač i frontmen Opće Opasnosti.
Na festivalskoj pozornici će između ostalih izvesti i novi singl "Da je Bog dao" koji potpisuje Mario Vestić, autor najvećih hitova Opće Opasnosti.
"Ova pjesma konačno je došla na red, svidjelo nam se kako smo je otpjevali i odsvirali, a pokazalo se da je pjesma jako draga publici i već se pjeva kao i svaka druga na našim koncertima. Nastavlja onaj naš niz odličnih balada koje smo do sada imali. Spot je sniman u hangaru Đure Đakovića u Slavonskom Brodu kojeg je Mario Zeljković - Zelja, naš stalni suradnik, odredio. Bliži se CMC 200, Slavonskom Brodu smo vrata odškrinuli i vidimo se uskoro", istaknuo je Pero i naglasio kako se aktivno radi na novom studijskom albumu. Nove pjesme trebale bi biti objavljene na nosaču zvuka već sljedeće godine, a koje će se od njih moći čuti u Slavonskom Brodu otkrit ćete ako dođete 25. kolovoza na Slavonija fest CMC 200 koji će se održati u tvrđavi Brod.

Uz Opću Opasnost na festivalskoj pozornici će u subotu 25. kolovoza zasvirati Artan Lili, Teška Industrija, Emir & Frozen Camels, Flyer, Pravila Igre, Fluentes, Neki to vole vruće i headliner Bajaga & Instruktori.
Nikola Kučar
Možda ste propustili...

TREĆA SIMFONIJA HENRYKA GÓRECKOG DOBILA JE SVOG TUMAČA U BETH GIBBONS IZ PORTISHEADA

Sveti minimalizam

SABA ALIZADEH: SCATTERED MEMORIES (KARLRECORDS)

Perzijska tradicija u modernom ruhu