Sport
FORMULA 1

Hamilton krenuo 14. i stigao prvi do cilja
Objavljeno 23. srpnja, 2018.
Britanac Lewis Hamilton u Mercedesu pobjednik je Velike nagrade Njemačke koja se vozila na stazi Hockenheim i bila je 11. utrke ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva Formule 1. Hamilton je slavio u Njemačkoj i na taj način preuzeo vodstvo u ukupnom poretku.
Bila je to nevjerojatna utrka u kojoj je aktualni svjetski prvak do 66. pobjede u karijeri i četvrte ove sezone stigao s 14. startne pozicije. Hamilton je subotnje kvalifikacije završio izlijetanjem sa staze već u drugoj kvalifikacijskoj rundi i u nedjelju je startao tek iz sedmog reda. I onda od starta krenuo jako, išao je brzo i na kraju sve prestigao. Na putu do pobjede pomogao mu je i najveći konkurent, Nijemac Sebastian Vettel, u Ferrariju koji je u 52. krugu, u trenutku dok je vodio, načinio veliku pogrešku i izletio sa staze i tako završio svoj nastup.
- Vjerovao sam da mogu napraviti čudo. Bolid je bio sjajan i uspio sam - kazao je Hamilton koji je postao 12. vozač u povijesti koji je slavio nakon što je startao s 14. ili niže pozicije. Drugo mjesto osvojio je Hamiltonov momčadski kolega, Finac Valtteri Bottas, čime je Mercedes drugi put ove sezone ostvario dvostruku pobjedu nakon što mu je to uspjelo i u Španjolskoj. Treći je bio Finac Kimi Raikkonen u Ferrariju.
Hamilton je današnjom pobjedom preuzeo mjesto u ukupnom poretku sa 188 bodova, dok je Vettel drugi sa 171 bodom, a treći je Raikonen sa 131 bodom. Sljedeća utrka je 19. srpnja u Mađarskoj na stazi Hungaroring. H
Možda ste propustili...

NEUGODNO ISKUSTVO ALBANCA

Hysaju se u vožnji zapalio automobil

DERBI SUSRET PAKET24 PREMIJER LIGE ZA RUKOMETAŠE

Vori: NEXE je sad kao ranjeni lav, Vuja će već nešto smisliti

Najčitanije iz rubrike