Sport
SJAJAN RAD U OSJEČKOJ AKADEMIJI "KRPAN&BABIĆ"

Marku se ostvario san, potpisao za Fiorentinu
Objavljeno 23. srpnja, 2018.

Iako je iz osječke Akademije "Krpan&Babić" u lukrativnije sredine otišlo već mnogo igrača, ipak je ta privatna nogometna škola, koju vode proslavljeni Vatreni Petar Krpan i Marko Babić, prošloga tjedna doživjela vrhunac u osmogodišnjem postojanju i radu!


Očito najvredniji izdanak Marko Hanuljak potpisao je trogodišnji ugovor s talijanskim prvoligašem Fiorentinom, nakon čega je ostao u Firenzi, pridruživši se momčadi. Nakon, već davnih, prelazaka Jurice Vranješa, Marka Babića i Petra Krpana te nešto novijeg datuma Domagoja Vide, odlazak Hanuljka u talijanski klub (naj)više klase najzvučniji je inozemni transfer izravno plasiran iz Osijeka. Kamo je taj, sada 18-godišnjak, došao prije šest godina nakon što je prve nogometne korake načinio u Đakovo Croatiji, došavši iz susjednih rodnih Potnjana. Veznjak jak u oba smjera, odnosno u defenzivi i kreiranju igre, na sebe je skrenuo pozornost već s 14 godina kada je zaigrao za tu reprezentativnu državnu vrstu. I potom bio stalni član svih mladih hrvatskih vrsta da bi u U-19 ponio i kapetansku traku.
- Zahvalan sam kompletnoj Akademiji, svim trenerima, a posebice neponovljivom Milanu Đuričiću koji je najzaslužniji za sadašnje ostvarivanje sna! Ovo je tek početak, jer tek trebam i moram se dokazati na ovoj visokoj razini koju sam netom dosegnuo. Vjerujem u sebe i da ću opravdati povjerenje vodećih ljudi i struke toga talijanskog diva, a na ponos onih koji su mi omogućili ostvarivanje dječačke želje i aktualne goleme sreće - neposredno nakon potpisivanja ugovora s Fiorentinom Marko se javio iz Italije.
Ovoga bi ljeta iz Akademije njegovim putem mogao i Toni Fruk, U-18 reprezentativac Hrvatske, koji je, nakon povratka iz Japana s tom vrstom izbornika Robeta Jarnija, na pragu potpisivanja slično atraktivnog inozemnog ugovora... D.Lekšan
Ovoga bi ljeta iz Akademije mogao i Toni Fruk, U-18 reprezentativac Hrvatske, koji bi također mogao u inozemstvo
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike