Mozaik
CMC200 SLAVONIJA FEST, 24. I 25. KOLOVOZA

Bogat glazbeni program trećeg izdanja festivala u Slavonskom Brodu
Objavljeno 23. srpnja, 2018.
U suradnji s Turističkom zajednicom i Gradom Slavonskim Brodom, CMC televizija predstavlja treće izdanje Slavonija Festa CMC200. Kompletan program predstavljen je na konferenciji za novinare održanoj u Novoj ploči, u Zagrebu, gdje su se okupili organizatori, glazbenici, novinari i brojni drugi. O festivalu su govorili Mario Kovač, direktor CMC televizije, Igor Polak, koordinator posebnih programa CMC-a, Biljana Lončarić, direktorica Turističke zajednice grada Slavonskog Broda, Tomislav Goll, organizator Rock-maratona te Tomislav Marinović, organizator Slavonske trke.
Naslanjajući se na višegodišnju tradiciju i iskustvo u organizaciji CMC festivala u Vodicama, CMC televizija je 2016. godine u Slavonskom Brodu, u Tvrđavi Brod, predstavila svoj prvi festival „na kontinentu“ na kojem je uživalo više od 5000 posjetitelja. Već sljedeće izdanje, održano u kolovozu 2017., okupilo je 18 izvođača i oduševilo više od 10.000 posjetitelja. Barokna pogranična tvrđava na rijeci Savi, ujedno i spomenik nulte kategorije, 24. i 25. kolovoza pretvorit će se u veliku koncertnu pozornicu na kojoj će izvođači u revijalnom, festivalskom dijelu predstaviti nove glazbene uratke.
Naglašeni pop/rock-izričaj, kao sadašnja i buduća smjernica festivala, nastavlja se i ove godine izborom koncertnih headlinera festivala, a to su ove godine Kojoti, Divlje jagode te Bajaga i Instruktori. Svoje koncerte na prigodnoj konferenciji za novinare najavili su Alen Marin iz Kojota i Zele Lipovača iz Divljih jagoda. I za ovogodišnje izdanje festivala osigurana je vrhunska produkcija, od audioopreme do scenografije, rasvjete i voditelja, a i dalje ostajemo dosljedni ideji da će svi izvođači nastupati uživo, što garantira vrhunsku glazbenu koncertnu poslasticu u trajanju od više od pet sati! Voditeljski par CMC200 Slavonija Festa bit će Dalibor Petko i Edina Pršić, koji su briljantan posao odradili i na CMC festivalu u Vodicama ove godine.
U danima 24. i 25. kolovoza 3. Slavonija Fest - CMC200 i Rock-maraton ponovno upisuju grad Slavonski Brod na kartu nezaobilaznih ljetnih koncertnih destinacija. T.Kvorka
RASPORED NASTUPA
U petak, 24. kolovoza, na Rock-maratonu nastupit će: Jall Aux Yeux (Bihać), Cota G4 (Daruvar), The SIIDS (Rijeka), Bang Bang (Zagreb), Jeremiah’s (Sv. Filip Jakov), Divlji dječak (Slavonski Brod), Chaos Addict (Slavonski Brod) i Republika (Slavonski Brod). Headlineri u petak bit će Kojoti i Divlje jagode. U subotu, 25. kolovoza, na glavnoj večeri Slavonija fest CMC200 nastupit će: Artan Lili, Opća opasnost, Teška industrija, Emir and Frozen Camels, Flyer, Pravila Igre, Komuna, Fluentes, Neki to vole vruće. Headlineri u subotu su Bajaga & Instruktori.
Najčitanije iz rubrike