Crna kronika
BROJNE INTERVENCIJE VATROGASACA

U požaru izgorjelo oko 1400 bala slame
Objavljeno 23. srpnja, 2018.
TORJANCI/DALJ - Vatrogasci u Osječko-baranjskoj županiji imali su za vikend pune ruke posla. Prema podacima iz Županijskog centra 112 Osijek, u požaru kod Torjanaca izgorjelo je oko 1400 bala slame.
Veliki požar izbio je u subotu u ranim jutarnjim satima.
- Kada smo došli na mjesto intervencije mještanin nam je rekao da je požar izbio negdje oko 5 sati. U gašenju su sudjelovala po dva vatrogasca dobrovoljnih vatrogasnih društava Baranjsko Petrovo Selo i Novi Bezdan te Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Beli Manastir. Profesionalni vatrogasci ubrzo su otišli, no mi i vatrogasci iz Novog Bezdana ostali smo dežurati da se požar ne bi proširio na obližnju šumu - rekao nam je Vedran Juratović, zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Baranjsko Petrovo Selo. U subotu u večernjim satima požar je posustao, a da se u potpunosti ugasi pomogla je i kiša koja je pala tijekom noći.
Daljski vatrogascii u petak su gasili požar koji je izbio na mjestu gdje je gorjelo i pet dana ranije.
- U 16.50 sati zaprimamo dojavu o požaru na raskrižju državnih cesta D213 i D519, odnosno na podvožnjaku. Radilo se o požaru srtništa svega 50 metara od požara koji smo imali u ponedjeljak. Uz vatrogasce DVD-a Dalj gašenje požara pomogao je OPG Ilišević sa svojim traktorom i trobraznim plugom - doznajemo od Mije Nemeta, zapovjednika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dalj. Još nije poznat uzrok izbijanja požara.S.Lacić
 
OPREZNO S SPALJIVANJEM
Iz Hrvatske vatrogasne zajednice podsjećaju građane da se nepromišljenim spaljivanjem može počiniti i kazneno djelo za koje se može izreći kazna zatvora do tri godine. Đakovački vatrogasci za vikend su gasili požar koji je izbio u pečenjarnici u Ulici Ante Starčevića u Đakovu, dok su našički vatrogasci imali dvije tehničke intervencije kod prometnih nezgoda u Breznici Našičkoj i Feričancima. Pripadnici Javne profesionalne vatrogasne postrojbe također su imali tehničku intervenciju pri kojoj su pomogli s ljestvama kod radova na crkvi u Bilju.
Možda ste propustili...

NEPRAVOMOĆNE PRESUDE U DVA SLUČAJA U SLAVONIJI

Zbog galame u zatvor, zbog prijetnji smrću uvjetna kazna

OROLIK I BELI MANASTIR

Jedan lopovluk riješen, drugi nije

Najčitanije iz rubrike