Sport
NAŠIČANI SLAŽU MOMČAD ZA SLJEDEĆU SEZONU

NEXE dobio svog Vidu, vratio se Sršen
Objavljeno 20. srpnja, 2018.

Trener rukometaša NEXE-a Hrvoje Horvat polako slaže momčad za sljedeću sezonu u kojoj su ponovno ambicije vrlo visoke, kako na europskim tako i na domaćim terenima.


Već na početku prijelaznog roka našički rukometni klub napravio je dobar posao i u svoje redove doveo Ivana Vidu, momka iz Zagreba rođenog 1995. godine. Vida igra na poziciji desnog krila, bio je član Dubrave od mlađih dobnih skupina, a posljednjih šest godina bio je standardni član Zagrepčana u Premijer ligi. Nastupao je i za kadetsku i juniorsku reprezentaciju Hrvatske, a pozivan je i u A reprezentaciju.
- Nakon dugogodišnjeg igranja u Dubravi imao sam želju, a evo, dobio sam i priliku za iskorak u rukometnom smislu. NEXE se pokazao kao jako dobra opcija, jer to je drugi klub u Hrvatskoj, igra regionalnu SEHA ligu i europski EHF kup. Uspjeli smo se dogovoriti i to me iskreno veseli. Ovo je iskorak u mojoj karijeri, vjerujem da dolaskom u Našice radim pravu stvar. Jedan od razloga mog prelaska je Hrvoje Horvat, koji mi je u Dubravi bio dugo trener i znam o kakvom je stručnjaku riječ. Otvorila se nova prilika za suradnju s njim, porazgovarali smo i brzo se sve dogovorili, komentirao je Vida. I tako je NEXE na početku prijelaznog roka dobio svog Vidu.
Iz Našica je stigla još jedna odlična vijest, u klub se s posudbe vraća Ivan Sršen, koji je igrao u Pick Szegedu. Povratak desnog vanjskog bit će veliki dobitak za našičku momčad.
Neki dolaze, neki se vraćaju, a ima i odlazaka. Vratar Pilipović otišao je u Kadetten, a taj odlazak nadoknađen je dovođenjem Mihaila Radovanovića. Srpski reprezentativac pet je godina stajao na vratima Partizana, više puta je branio protiv NEXE-a, tako da mu Našičani nisu nepoznanica. Osim u Partizanu, kalio se i u Bundesligi (Bietigheim) i švicarskoj ligi.
- Moj se menadžer čuo s trenerom Horvatom u vezi nekih drugih igrača, a onda su mu iz Našica poručili kako traže vratara. Spomenuli su i moje ime, da budem iskren, nisam mnogo razmišljao. Dobro znam kakav je NEXE klub, godinama je drugi u državi, a zapažen je i u regiji. Mislim da su hrvatski klubovi jači od srpskih, ovdje je jača liga, a i reprezentacija Hrvatske jača je od srpske - kazao je Radovanović.
Treća ovoljetna prinova NEXE-a lijevi je vanjski Vladan Lončar, rukometni reprezentativac BiH, koji je zadnje četiri godine igrao u susjednoj Mađarskoj. I on je kazao nekoliko riječi o motivima dolaska u Slavoniju.
- Imao sam ponudu da ostanem u Gyongyosiju, u kojem sam bio na posudbi iz Pick Szegeda. Tamo smo se borili za opstanak u ligi, a u međuvremenu javio se NEXE s ponudom istom kao i Mađari. Ovo je bio veći izazov i prihvatio sam, ipak SEHA liga i EHF kup veća je razina od mađarske Prve lige. Našičani su ambiciozan klub i zato sam ovdje.
U kombinacijama za sljedeću sezonu je i Tomi Vozab s kojim još nije potpisan ugovor, ali je navodno sve dogovoreno i potpis će biti samo formalnost. Vozab je lijevi vanjski koji je imao zapažene role u francuskom Nimesu, a ovo bi mu trebao biti povratak u Našice. Naime, jedno kratko vrijeme (2012./13.) već je bio u NEXE-u.
To je bilo o dolascima, a kada je riječ o odlascima, osim Pilipovića, klub je napustio i pričuvni igrač Dinko Baričević koji od rujna kreće na studij u Zagreb.
Srećko SOBODIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku