Novosti
NOGOMETNA PROMOCIJA HRVATSKE

Članci u kojima se spominje Hrvatska dosegnuli 60 milijardi pregleda
Objavljeno 19. srpnja, 2018.
Tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji članci u kojima se spominje Hrvatska imali su nevjerojatnih više od 60 milijardi pregleda. Ovaj podatak objavio je na svome Facebook profilu Tomislav Grubišić, iz tvrtke Degordian & Mediatoolkit. "Naši nogometaši postigli su s promocijom Hrvatske više u mjesec dana nego mi (više od četiri milijuna) svi skupa od osnutka države. Više od svih instituacija, kampanja, PR-a u 28 godina. Šezdeset milijardi impresija (pregleda članaka) gdje se spominje Hrvatska na svjetskim medijima. Milijun objavljenih članaka", navodi Grubišić.
On kaže kako bi te brojke, da Hrvatska nije prošla u osminu finala, bile tisuću puta manje. "Teško je, gotovo nemoguće izmjeriti koliko je ljudi vidjelo nešto bar jedanput. Moja procjena je izmedu dvije i dvije i pol milijarde ljudi", kaže Grubišić.
Ističe kako ove podatke mjeri preko Mediatoolkita - alata koji prati što se sve piše o bilo kome na cijelom internetu u stvarnom vremenu. "Jako san ponosan koliko smo ga dobro razvili u posljednjih sedam godina i napravili pravi biznis od njega. Prodajemo ga u 60 država na svijetu", kaže Grubišić.
Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić izjavio je u srijedu da bi uspjeh Vatrenih na Svjetskom nogometnom prvenstvu trebao potaknuti optimizam i zajedništvo u Hrvatskoj, koja se na tom primjeru može ujediniti i krenuti u pravom smjeru. Ovo što su nam donijeli Vatreni pokazuje da se Hrvatska može ujediniti i da zajedno možemo ići u pravom smjeru, poručio je Tolušić uoči sjednice Vladina užeg kabineta odgovarajući na pitanje kako Hrvatska može profitirati od pozitivnog raspoloženja koje su donijeli nogometaši i nezaboravnog dočeka koji su im priredili građani. "Nije bitno kako će Vlada profitirati, bitno je da profitira Hrvatska i hrvatski građani. I mi uvijek možemo bolje, ali ima puno stvari koje se rade odlično i smatram da to sve zajednički trebamo izgurati", rekao je Tolušić.
Govoreći o najavi gradnje nacionalnog nogometnog stadiona, dok s druge strane stručnjaci upozoravaju kako djeca koja se bave sportom nemaju uvjete za razvoj, Tolušić je ustvrdio kako se ne može reći da se ne ulaže u infrastrukturu, ali ona definitivno može biti bolja.I.Mikulić
Nogometaši postigli s promocijom Hrvatske više u mjesec dana nego mi svi skupa od osnutka države
Možda ste propustili...

PARLAMENTARNI IZBORI 2024. KAMO ĆE HRVATSKA?

Dan odluke: 2302 kandidata, 151 mjesto

NEOVISNI KANDIDAT NA LISTI HRVATSKOG BILA U 11. IZBORNOJ JEDINICI

Tolj: Obnoviti Herceg-Bosnu