Osijek
RADIONICA U GISKO-U

Društvene igre potaknule kreativnost mladih
Objavljeno 19. srpnja, 2018.

U sklopu programa Ljeto u knjižnici 2018., udruga ‘‘Klub Titan Atlas‘‘ i Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek organizirali su Dan društvenih igara te smo u utorak posjetili Igraonicu i igroteku Odjela za rad s djecom i mladima, gdje se održavala prva od tri predviđene radionice.


‘‘Naše smo aktivnosti odlučili proširiti na ‘širu publiku‘, pa smo tako ovog ljeta ostvarili suradnju s GISKO-om, po uzoru na neke druge gradove, kao što je Zagreb, gdje udruge poput naše već nekoliko godina surađuju s knjižnicama putem sličnih radionica i igraonica. Djeci i mladima nudimo mogućnost upoznavanja s modernim društvenim igrama, pa se tako u današnjem terminu igraju: Ticket to Ride, Icecool, Purrrlock Holmes: Furriarty‘s Trail, Sparkle Kitty, King of Tokyo, Onitama, Bärenpark i Café Fatal. Sve ove igre potiču na razmišljanje, kreativnost, kompetitivnost, ali i razvijanje inteligencije. S nama je danas dvanaestero prijavljenih, većinom djeca osnovnoškolske dobi i nadam se da će i ostale dvije igraonice biti jednako dobro posjećene kao i prva‘‘, rekla je predstavnica ‘‘Kluba Titan Atlas‘‘ Ana Bortić.

Dvadesettrogodišnja studentica Kristina na igraonicu je došla s tri prijateljice i njihovim mlađim sestrama. ‘‘Igrom slučaja čula sam za ovu igraonicu te sam se, zajedno sa svojim obiteljskim prijateljicama, odlučila prijaviti i povesti mlađi dio obitelji. Mogu reći kako nam se svidjela igraonica i drago mi je što na ovako kvalitetan način provodimo poslijepodnevno druženje. Sa svim ovim zanimljivim igrama susrećemo se prvi put. Osim što potiču kreativnost i želju za pobjedom, na engleskom su jeziku i mislim da je to jako dobro za djecu koja i preko praznika mogu malo vježbati i učiti strani jezik‘‘, kaže Kristina. D. Miklić
DO KRAJA LJETA JOŠ DVIJE RADIONICE
"Klub Titan Atlas" čini grupa ljudi posvećena znanstvenofantastičnoj i fantazijskoj literaturi i umjetnosti te igrama. Osnovana je s ciljem edukacije i promicanja znanstvenofantastične i fantazijske kulture u Osijeku i Hrvatskoj. Preostale dvije igraonice u sklopu Dana društvenih igara, u prostoru Igraonice i igroteke Odjela za rad s djecom i mladima GISKO-a (Europska avenija 24), također će se održati utorkom - 31. srpnja i 14. kolovoza, od 16 do 19 sati. Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti na Odjelu za rad s djecom i mladima, a dodatne informacije mogu dobiti na broj telefona: 211-472.
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana